Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

"The Grand Design": Ο Iam Nothe μόλις κυκλοφόρησε τον νέο αγαπημένο μας δίσκο

O Iam Nothe, γνωστός ως Σπυρέας Σιντ, μετά την κυκλοφορία των σαρωτικών single “Lord You Are The Cure” και “Babylon Burn”, παρουσιάζει το ντεπούτο άλμπουμ του που είναι διαθέσιμo σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

O Iam Nothe, μετά την κυκλοφορία των single “Lord You Are The Cure” και “Babylon Burn”, παρουσιάζει το ντεπούτο άλμπουμ του “The Grand Design”, που είναι διαθέσιμo σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

H ζωή του Σπυρέα Σιντ άλλαξε δραματικά τα τελευταία χρόνια, με έναν μάλλον συνηθισμένο αλλά καταιγιστικό τρόπο, οδηγώντας τον στην απόφαση να αφήσει στο παρελθόν τις προηγούμενες μπάντες του (Cyanna και Cyanna Mercury) και να στήσει το απαραίτητο περιβάλλον για να μπορέσει να εξελιχθεί δημιουργικά με αυτονομία. Έτσι, δημιούργησε τον Iam Nothe, ως βασικό χαρακτήρα, και επικεντρώθηκε στην σύνθεση, την ενορχήστρωση και την ηχογράφηση του πρώτου ολοκληρωμένου άλμπουμ του με τίτλο “The Grand Design”, έχοντας ταυτόχρονα αποδεχτεί πλήρως την ματαιότητα που συνοδεύει λίγο πολύ, κάθε καλλιτεχνική προσπάθεια.

Το “Grand Design” εκφράζει το έργο ενός τραγουδιστή/τραγουδοποιού που δανείζεται στοιχεία από τον τρόπο ερμηνείας των Paul Weller, Ian Astbury και Jim Morrison, δεμένο με συνθέσεις που εμπνέονται από τις μπάντες καλλιτεχνών όπως ο Marcus King, οι Altın Gün και ο Nick Cave.

Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από μια διεθνή αντίληψη στον ήχο, αλλά με μια ξεχωριστή αίσθηση εντοπιότητας, και διαθέτει μια ποικιλία διαθέσεων που ρέουν μέσα από τα τραγούδια, μεταφέροντας με ακρίβεια την κινητήρια δύναμη πίσω από αυτά. Στα 8 τραγούδια του συνδυάζονται το αστικό folk, η εξωστρεφής americana και τα επαναλαμβανόμενα ψυχεδελικά μοτίβα της Ανατολικής Μεσογείου με την δυναμική και soulful ερμηνεία του Iam Nothe, αλλά και τις εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις που υπογράφει ο ίδιος σε συμπαραγωγή με τον σταθερό του συνεργάτη, Άλεξ Μπόλπαση.

H ηχογράφηση και μίξη του άλμπουμ πραγματοποιήθηκε στο Suono Studio από τον Άλεξ Μπόλπαση, ενώ το mastering έγινε από τον Nick Townsend (Infrasonic Sound, Los Angeles). Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Στασινόπουλου (Red Light Studio, Athens) και το design του Blvck Disco.

Bio

Iam Nothe (Άημ Νόδη) είναι το όνομα του solo project του Σπυρέα Σιντ, frontman των Cyanna Mercury (2014-2017) και Cyanna (1999-2013), δυο από τις πιο ενδιαφέρουσες alternative rock μπάντες των 00's και 10's. Ο Σπυρέας ήταν ο στιχουργός και μαζί με τον αδελφό του Νίκο, οι κύριοι συνθέτες των δύο σχημάτων που κυκλοφόρησαν albums, EPs και singles, περιόδευσαν στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, φιλοξενήθηκαν σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και εμφανίστηκαν ζωντανά στην ελληνική και τη γαλλική τηλεόραση.

Ο Σπυρέας ξεκίνησε τη σύνθεση και παραγωγή του ντεμπούτου album του ως Iam Nothe το 2018, ένα χρόνο μετά τη διάλυση των Cyanna Mercury. Το "The Grand Design" θα κυκλοφορήσει ψηφιακά το Σεπτέμβριο του 2022, έχοντας ως προπομπούς τα singles "Lord You Are The Cure" (Δεκέμβριος 2021) και "Babylon Burn" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο.

Ιam Nothe

Instagram | Facebook | YouTube | Spotify | Bandcamp

--------------------------------------------------------------- 

Tracklist
1. All The Lives I Never Led

  1. Lord You Are The Cure (feat. Blvck Disco)

3. Holding On (feat. Joseph Kiritsis)
4. Babylon Burn
5. The Grand Design
6. Path Of Least Resistance
7. There's No End (feat. Blvck Disco)
8. Damn You Devil Damn You

Musicians
Spyreas Sid: vocals, percussion, synth & sample programming
Gustav Penka: drums, bongos, congas
George Katsanos: rhythm & lead guitars, bass
Blvck Disco: lead guitars on 2, 4, 7
Joseph Kiritsis: lead guitars on 3
Nick Sid: rhodes, wurlitzer, organ, moog on 1,2,3,5
Alex Darmis: extra synths & keys on 4,6,7,8
Esterina: backing vocals on 1, 2 

Music in 3,4,5 by Spyreas Sid
1,2,8 by Spyreas Sid & Nick Sid
6 by Spyreas Sid & George Katsanos
7 by Blvck Disco & Spyreas Sid
All lyrics by Spyreas Sid

Arranged by Spyreas Sid
Produced by Alex Bolpasis & Spyreas Sid
Recorded and Mixed by Alex Bolpasis at Suono, Athens
Mastered by Nick Townsend at Infrasonic Sound, Los Angeles

Save