Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
15.05.2021

Στις φυλακές Δομοκού οδηγήθηκε ο Γιάννης Λαγός [ΒΙΝΤΕΟ]

Προηγήθηκε η παραμονή του στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, προκειμένου να του επιδοθεί το φυλακιστήριο ένταλμα, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες.

Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγήθηκε από το υπόγειο πάρκινγκ του Εφετείου στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, προκειμένου να του επιδοθεί το φυλακιστήριο ένταλμα, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες.

Παρών ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Εφετείο, ο Γιάννης Λαγός πήρε τον δρόμο απευθείας για τις φυλακές Δομοκού, αφού ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί, καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής.

Ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να κρατηθεί στον Κορυδαλλό, προκειμένου να μπορεί να εκτελεί και τα καθήκοντα του στο Ευρωκοινοβούλιο! Μπορεί η Ελληνική Δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό να τον καταδίκασε ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης, όμως σε αυτό το στάδιο δεν παύει να διατηρεί τόσο τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και τη δυνατότητα να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του.

Κατά την έξοδό του από το Εφετείο, δύο - τρία άτομα του φώναζαν «Γιαννάρα γερά», ενώ δύο άτομα από το απέναντι πεζοδρόμιο φώναζαν «ο Παύλος ζει τσακίστε του Νάζι».

Η άφιξη του μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρού στελέχους του ναζιστικού μορφώματος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η μεταγωγή του έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Το δικαστήριο, που στην ιστορική του απόφαση καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή, επέβαλε στον ευρωβουλευτή τη μεγαλύτερη ποινή απ' όλους τους συγκατηγορουμένους του, 13 χρόνια και οκτώ μήνες.

Το καταδικασθέν πρωτοκλασάτο στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης μεταφέρθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες όπου και συνελήφθη στα τέλη Απριλίου, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος μετά την άρση ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο.

Άμεση ήταν - σε αντίθεση με την αξιομνημόνευτη αργοπορία των αρχών στην επίδοση των πρακτικών της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο - η αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου μετά τις σημερινές εξελίξεις.

Η Αριστοτελία Πελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της.

Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Το γεγονός ότι ο νεοναζί Γιάννης Λαγός οδηγείται στις ελληνικές φυλακές αποτελεί μια σημαντική νίκη της δημοκρατίας. Μια νίκη όσων πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού.

Αποτελεί άμεση ανάγκη να μπει ένα τέλος στο φιάσκο διαφυγής του υπαρχηγού των νεοναζί Χρήστου Παππά, που με ευθύνη της κυβέρνησης ζούμε. Η μάχη ενάντια στην λογική του μίσους, του φασισμού και του ρατσισμού συνεχίζεται.​

Πηγή: efsyn

ΣΙΝΕΜΑ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΤΕΧΝΕΣ
14.06.2021
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
STREET FOOD
ΒΙΒΛΙΟ
ΥΓΕΙΑ
ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ