Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
21.05.2023

Εκλογές 2023: Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για τις ελληνικές εκλογές

Τι λένε τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ για τις εθνικές εκλογές στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ βρέθηκαν σήμερα Κυριακή (21/5) οι εθνικές εκλογές της Ελλάδας, οι οποίες καλύπτουν το γεγονός με εκτενή ρεπορτάζ και αφιερώματα.

«Ο πρώτες εκλογές μετά τα μνημόνια» τονίζει το Euronews για τις κάλπες στην Ελλάδα

Με το σχόλιο ότι είναι οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα μετά τη λήξη των μνημονίων το ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει μια εκτενή αναφορά στην εκλογική διαδικασία που είναι από νωρίς το πρωί της Κυριακής σε εξέλιξη.

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι κατευθύνονται στις κάλπες για τις κομβικές εκλογές, αλλά δεν υπάρχουν πιθανότητες για καθαρό νικητή», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN

Το βρετανικό πρακτορείο Reuters αναφέρει αντίστοιχα πως «οι Έλληνες πάνε στην κάλπη χωρίς προοπτική για ξεκάθαρο νικητή».

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu γράφει: «Ξεκίνησε η ψηφοφορία στην Ελλάδα για τις γενικές εκλογές – Σχεδόν 10 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν σε μια “σκληρή αναμέτρηση”, όπου είναι απίθανο να υπάρξουν ξεκάθαροι νικητές». Το Anadolu κάνει λόγο για τις δημοσκοπήσεις που τοποθετούν την ΝΔ στην πρώτη θέση με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τονίζει πως κανένα από τα δύο κόμματα δεν αναμένεται να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Tο Al Jazeera παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις εξελίξεις που αφορούν τις εκλογές στην Ελλάδα, με συχνές ενημερώσεις. Προαναγγέλλει επίσης την μεγάλη πιθανότητα ενός δεύτερου γύρου.

Tο Bloomberg και το Associated Press, επισημαίνουν την πιθανότητα συνασπισμού του πρώτου κόμματος με άλλες δυνάμεις.

«Υπό τη σκιά του σκανδάλου υποκλοπών και του εγκλήματος στα Τέμπη πηγαίνει σήμερα στην εκλογική μάχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημειώνει ο Guardian.

«Το σιδηροδρομικό δυστύχημα επισκιάζει την ψηφοφορία που κυριαρχείται από τις δυναστείες», γράφει το BBC

Deutchse Welle: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να σχηματίσουν κυβέρνηση 

Save