Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
19.05.2023

Στις συνόδους της G7 και του Αραβικού Συνδέσμου ο Ζελένσκι

Καθ' οδόν προς την Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι όπου θα παραστεί στην σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, ενώ την Κυριακή πρόκειται να μεταβεί στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας για να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής της G7.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται να ταξιδέψει στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας για να λάβει μέρος διά ζώσης στη σύνοδο κορυφής της G7 μεθαύριο Κυριακή, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σήμερα.

Η πηγή του Ρόιτερς ζήτησε να μην κατονομαστεί, επειδή το σχέδιο δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια ακόμη.

Την πληροφορία πως ο κ. Ζελένσκι θα μεταβεί στην Ιαπωνία μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι κατευθύνεται σήμερα προς την Σαουδική Αραβία όπου θα παραστεί στην σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, όπως έγινε γνωστό από πηγή της συνόδου.

Ο Ζελένσκι θα ταξιδέψει στην συνέχεια από την πόλη Τζέντα στην Χιροσίμα, για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7 (G7) με αεροσκάφος της γαλλικής κυβέρνησης.

Συρία: Ο πρόεδρος Άσαντ συμμετέχει στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, βάζοντας τέλος στην πολυετή απομόνωση της χώρας του

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα κάνει σήμερα τη μεγάλη του επιστροφή στην αραβική διπλωματική σκηνή, στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιείται στη Σαουδική Αραβία και η οποία θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις συγκρούσεις στο Σουδάν και την Υεμένη.

Ο Άσαντ θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία. Ο παναραβικός οργανισμός τον είχε αποκλείσει στα τέλη του 2011, λόγω της καταστολής της λαϊκής εξέγερσης στη Συρία. Η Δαμασκός επανήλθε στον Αραβικό Σύνδεσμο στις 7 Μαΐου.

Ο Σύρος πρόεδρος έφτασε στη Τζέντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, χθες Πέμπτη, όπου τον υποδέχθηκε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας της Μέκκα, ο πρίγκιπας Μπαντρ μπιν Σουλτάν και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ,

Ο Άσαντ, τον οποίο συνοδεύουν αρκετοί άλλοι Σύροι αξιωματούχοι, θα απευθυνθεί αργότερα σήμερα στη σύνοδο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους με τη Συρία από το 2018, εργάστηκαν ιδιαίτερα ενεργά για την επανένταξη της χώρας στον Αραβικό Σύνδεσμο. Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία, η Δαμασκός ωφελήθηκε εξάλλου από ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης.

Save