Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
22.09.2022

Υποκλοπές: Εντολή σε Cosmote, Vodafone, Wind για την μη καταστροφή των αρχείων παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Παρέμβαση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Την μη καταστροφή δεδομένων που αφορούν την απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, ζητά από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με παρέμβασή της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο πρόεδρος της Αρχής Κωνσταντίνος Μενουδάκος δίνει συγκεκριμένα εντολή στις εταιρείες Wind, Vodafone και Cosmote να παγώσουν για έναν χρόνο την καταστροφή δεδομένων που αφορούν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα από την Αρχή.

Η Αρχή επικαλέιται  το άρθρο 15 παρ. 4 περ. γ’ και 8 του ν. 4624/19 σε συνδυασμό με το άρθρο 58 παρ. 2 στ’ ΓΚΠΔ που της εξασφαλίσει «την αρμοδιότητα να εκδώσει αυτεπαγγέλτως προσωρινή διαταγή για άμεσο ολικό ή μερικό, προσωρινό περιορισμό της επεξεργασίας».

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οφείλουν να διατηρούν για χρονικό διάστημα 12 μηνών τα αρχεία τους και αυτά αργότερα καταστρέφονται με αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Save