16.04.2018

Το Nidodileda έχει ταυτιστεί με την πολυτέλεια και το επιβεβαιώνει με κάθε του συλλογή

Φέτος το καλοκαίρι, η Τόνια Μητρούδη μας ντύνει με διαφάνειες, δαντέλα και λάμψη.

Φωτογραφίες: Mara Desipris, Champagne Victoria

Κάθε σεζόν, με κάθε της συλλογή, η Τόνια Μητρούδη μας καλεί να βάλουμε πολυτέλεια και statement κομμάτια στην καθημερινότητα μας, ρούχα φτιαγμένα από πολυτελή υφάσματα και πολλή λάμψη.

Αυτή τη φορά, η σχεδιάστρια που εμπνέεται για την δημιουργία της καινούριας καλοκαιρινής συλλογής της από την μυθολογία που κρύβεται πίσω από το όνομα του brand, από τους χαρακτηρισμούς αλλά και τα αξιώματα που αποδόθηκαν στους Διόσκουρους: βασιλιάδες και θεοί, προστάτες και αστερίσμοι στον ουρανό. Τα αγάλματα των Διόσκουρων, εξυμνούσαν την νεότητα, την γύμνια, οι αναλογίες των σωμάτων τους καλύπτονταν μόνο με μια κάπα.

Nidodileda κατά τον Δάντη σημαίνει «φωλιά της Λήδας» και είναι ο αστερισμός των διδύμων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είναι η ιστορία των Διόσκουρων, των δίδυμων υιών του Δία και της ερωμένης του Λήδας, του Κάστορα και του Πολυδεύκη οι οποίοι ως ανταμοιβή της αδελφικής αγάπης που επέδειξαν επί γης έγιναν αστέρια στον ουρανό.

Φωτογραφημένη στα νερά της Καλιφόρνια και στο σεληνιακό τοπίο της Καππαδοκία η τελευταία συλλογή βαφτίστηκε Anaces και «καθρεφτίζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά προσδοκώντας να μεταφέρει στην γυναίκα του σήμερα την υπεροχή μιας βασίλισσας».

Με τις υφές, τις γραμμές, τα υφάσματα και την πολυτέλεια της, η συλλογή «ενθαρρύνει τις πιο τολμηρές να οδηγηθούν στην απόλυτη απελευθέρωση της θηλυκότητας τους». Άλλωστε, για την Τόνια Μητρούδη το Nidodileda δεν είναι μόνο ένα brand ρούχων. «Είναι φιλοσοφία, μια ιδέα που σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος».

Η τελευταία συλλογή της βασίζεται σε μεταξωτά υφάσματα με prints από μουσελίνα, αναμειγνύει πολλά και διαφορετικά υλικά με τη δαντέλα, όπως άλλωστε συνηθίζει το brand. Χρησιμοποιεί διαφάνεια, σατέν, οργάντζα, κρόσια, παγιέτα ενώ στην χρωματική παλέτα του brand μπαίνει για πρώτη φορά το powder blue.

Τα κομμάτια της θέλει να δίνουν την αίσθηση της δροσιάς μετά από ένα καλοκαιρινό μπάνιο, της ελευθερίας και της γύμνιας «όταν καλύπτεται απόλυτα με inside out dresses που φοριούνται και μόνα τους, συνδυασμένα με embellished accessories από καστόρι που ντύθηκαν εξ ολοκλήρου με μέταλλα».

 
Περισσότερες πληροφορίες για το brand: E-shop: http://nidodileda.com Facebook: https://www.facebook.com/Nidodileda.officialpage?ref=br_tf Instagram: http://instagram.com/nidodileda Pinterest: http://www.pinterest.com/nidodileda/ YouTube: