01.06.2018

Απόψε ξεκινά το 6ο The Prince Summerwine-Festival

Ένα διήμερο γεμάτο με ζωντανή μουσική, μαγειρικά και γευσιγνωστικά happenings στη Θεσσαλονίκη.

Δυο απολαυστικές βραδιές γεμάτες κρασί, γεύσεις και μουσική θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή και το Σάββατο στην ειδικά διαμορφωμένη πλατεία του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη Ειδικά οι φίλοι του κρασιού, προχωρημένοι και νεότεροι, θα δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά. Για τους δεύτερους θα υπάρξει ειδικό σεμινάριο για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Όλα αυτά στο 6ο  The Prince Summerwine-Festival, το καθιερωμένο κορυφαίο οινικό γεγονός του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη, όπου για έκτη συνεχή χρονιά θα βρίσκονται 60 οινοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους. Για πρώτη φορά φέτος θα εκθέσουν και παραγωγοί εδεσμάτων που συνοδεύουν το κρασί. Το fεστιβάλ θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική, μαγειρικά και γευσιγνωστικά δρώμενα, ενώ την 1η Ιουνίου η γνωστή μαγείρισσα και δημοσιογράφος γεύσης Νίκη Μηταρέα θα μαγειρέψει ζωντανά “με κρασί & ελληνικά” μαζί  με τον Πατέρα Επιφάνειο του Ι.Κ. Αγίου Ευσταθίου (οινοποιείο Μυλοπόταμος) φέρνοντας την αγιορείτικη κουζίνα στο προσκήνιο.

Η Νίκη Μηταρέα θα μαγειρέψει μαζί με τον Πατέρα Επιφάνειο

Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:

Παρασκευή 1/6 & Σάββατο 2/6

20.30 - 00.00      Aνοιχτή γευσιγνωσία κρασιών

20.00 - 20.45       Blind Tasting για νέους φίλους του κρασιού

20.45 - 21.30       Οινομαγειρέματα με τη Νίκη Μηταρέα (Παρασκευή 01/06). Μαζί της ο Πατέρας Επιφάνειος του Ι.Κ. Αγίου Ευσταθίου (οινοποιείο Μυλοπόταμος)

Μόνο το Σάββατο 2/6

21.30                     Winelates = Wine + Pilates

                                Παγκόσμια πρώτη επίδειξη ενός εκπληκτικού νέου τρόπου  γευσιγνωσίας από τα Γυμναστήρια “Viva la Vita”

Ζωντανή μουσική από τους “Les Au Revoir” (1/6) και “Μαρία Μούρτζου & Band” (2/6)

Κάθε επισκέπτης με την είσοδό του στο χώρο του SUMMERWINE FESTIVAL θα παραλαμβάνει ένα ποτήρι γευσιγνωσίας, καθώς και το πλήρες, συλλεκτικό έντυπο παρουσίασης των παράγωγων και των κρασιών τους.

Είσοδος: 7€ (με την μορφή κουπονιού κατανάλωσης στο The Prince Barssserie).

Την εκδήλωση διοργανώνουν το The Prince Barsserie (Mediterranean Cosmos, Θεσσαλονίκη) και ο πολυχώρος κρασιού The Winehouse (Κέννεντυ 7, Πυλαία, Θεσσαλονίκη) με την ευγενική υποστήριξη του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos.

MOST SHARED
JUST PUBLISHED