European Lab Delphi: Η Ευρώπη του πολιτισμού στους Δελφούς

Το διήμερο φόρουμ που διοργανώνεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου, εστιάζει στην ανάδειξη της κοινωνικο-πολιτιστικής παραγωγής της Ελλάδας, μέσω των συλλογικών δυναμικών και των νήσων δημιουργικής αντίστασης.

Το European Lab είναι μια επαγγελματική πλατφόρμα αφιερωμένη στον πολιτισμό του αύριο και την κρίσιμη τοποθέτησή του στο μέλλον των ευρωπαϊκών μας δημοκρατιών. Απευθύνεται σε δημιουργούς, φιλότεχνους, στοχαστές, επαγγελματίες του πολιτισμού όλων των ηλικιών που επιθυμούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

H πλατφόρμα αυτή είναι μια από τις δράσεις της Arty Farty, ανεξάρτητης ευρωπαϊκής οργάνωσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε το 1999 στην Λυών και έχει ως αποστολή την ανάπτυξη και την προώθηση των ανεξάρτητων πολιτιστικών εκφράσεων και ιδιαίτερα της μουσικής και της εικαστικής δημιουργίας. Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, η Arty Farty επινοεί και υλοποιεί εκδηλώσεις όπως το φόρουμ European Lab  (από το 2011). Η φιλοδοξία αυτής της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι να συγκεντρώσει, σε ευρωπαϊκή κλίμακα, την γενιά των νέων και ανερχόμενων πολιτιστικών φορέων, για να τους καθοδηγήσει να συμμετέχουν, να δεσμευτούν και να στοχαστούν για μια κοινή προοπτική του μέλλοντος του πολιτισμού.  

Το φόρουμ European Lab, που από την ίδρυσή του το 2011 έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε πολλές χώρες με μεγάλη επιτυχία, θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Arty Farty και το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και καλεί για δύο μέρες τους νέους Έλληνες και Ευρωπαίους πολιτιστικούς φορείς να συμμετάσχουν σε συζητήσεις, εργαστήρια, πλατό media, σε ένα πλαίσιο που εμπνέει την ανταλλαγή σχετικά με το μέλλον του πολιτισμού.

Στόχος του είναι να δημιουργήσει δεσμούς για να αναδείξει την Ευρώπη του πολιτισμού, που αναδύεται μέσα από πολλαπλές επιτόπιες εμπειρίες. Το φόρουμ στους Δελφούς δίνει φωνή σε υπαρκτές εναλλακτικές πρωτοβουλίες και αναζητάει τις δυνατότητές τους για κοινωνικό μετασχηματισμό. Εστιάζει ιδιαίτερα στην ανάδειξη της κοινωνικό-πολιτιστικής παραγωγής της Ελλάδας, μέσω συλλογικών δυναμικών και νήσων δημιουργικής αντίστασης.

Διάφοροι φορείς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προσκλήθηκαν από το Teatroskop, ένα επαγγελματικό δίκτυο αφιερωμένο στις τέχνες του θεάματος, και θα μιλήσουν για την εμπειρία τους σχετικά με την πολιτική δύναμη της τέχνης, όπως και για τη ζωτικότητα των διαπολιτισμικών πρακτικών στα Βαλκάνια.

  • Ποιες είναι οι κοινές δυναμικές για μια Ευρώπη του πολιτισμού; Πώς να προωθήσουμε τη δικτύωση και τη διεθνή ανάπτυξη νέων επαγγελματιών στον τομέα αυτόν;
  • Πώς να δοθεί ώθηση σε έναν τόπο -μια περιοχή, μια χώρα, μια επικράτεια- μέσω του πολιτισμού; Με την επανεργοποίηση εγκαταλελειμμένων χώρων; Με τη χαρτογράφηση πολιτιστικών δράσεων και τόπων, δημιουργώντας ένα διάλογο μεταξύ δημιουργίας και αστικής κληρονομιάς;
  • Πώς να ανοίξουμε νέους χώρους δημιουργίας και συζήτησης, με ποιο οικονομικό μοντέλο και για ποιο κοινωνικό έργο;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν με το κοινό, μόλις λίγους μήνες μακριά από μια ευρωπαϊκή εκλογή, ιδιαίτερα αποφασιστική για το μέλλον μας.

Μαζί, φανταζόμαστε τον πολιτισμό του αύριο

12 & 13 Οκτωβρίου 2018 - Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής στο www.europeanlab.gr

Δείτε όλους τους ομιλητές εδώ .

Γενικές πληροφορίες

Εγγραφή : www.europeanlab.gr

Χώρος διεξαγωγής φόρουμ European Lab : Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών – GRECT. 33054 Δελφοί, Φωκίδα

Διαμονή : Συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στην λίστα που θα βρείτε στο εδώ. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν ειδικές τιμές, με απλή αναφορά του κωδικού «Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος»

Μετακίνηση :

  • Δωρεάν μεταφορά από και προς τους Δελφούς από Αθήνα, με πούλμαν για το οποίο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης εδώ. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
  • 25% έκπτωση στην μετακίνηση με ΚΤΕΛ (χορηγός μετακίνησης της εκδήλωσης) σε όσους διαθέτουν το εισιτήριο του European Lab που θα αποκτήσουν κάνοντας online εγγραφή στο www.europeanlab.gr

MOST SHARED
JUST PUBLISHED