27.08.2018

Η Έμα Γουάτσον είναι μια «μικρή κυρία»

Δημοσιεύματα θέλουν την ηθοποιό να πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική ταινία «Little Women», που θα βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ, που εκδόθηκε σε δύο τόμους, το 1868 και 1869.

Η Έμα Γουάτσον είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην κινηματογραφική ταινία «Little Women» (Μικρές Κυρίες).

   Σύμφωνα με πληροφορίες του Page Six η Γουάτσον θα αναλάβει τον ρόλο που αρχικά είχε προταθεί στην Έμα Στόουν, η οποία όμως δεν τον αποδέχτηκε καθώς έχει πολλές άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις μεταξύ άλλων την προώθηση της ταινίας The Favourite, του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου.

   Οι ρόλοι βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας κι έτσι δεν έχει γίνει γνωστό ποια από τις αδελφές θα υποδυθεί η Γουάτσον.

   Την ταινία γράφει και σκηνοθετεί η Γκρέτα Γκέργουιγκ και μαζί με την Γουάτσον θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία η Μέριλ Στριπ, η Λόρα Ντερν, η Σίρσα Ρόμαν, ο Τιμοτέ Σαλαμέ και η Φλόρενς Πιούκ.

   Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ «Little Women» που εκδόθηκε σε δύο τόμους, το 1868 και 1869, και αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και ευρέως διαδεδομένες λογοτεχνικές ιστορίες. Η υπόθεση ακολουθεί τα βήματα των αδερφών Μαρς, Μεγκ, Τζο, Μπεθ και Έιμι και της μητέρας τους Μάρμι. Οι πέντε τους αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που έφερε ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος, με τον πατέρα τους να λείπει εργαζόμενος ως πάστορας και τις ίδιες να ζουν χωρίς οικονομικούς πόρους.

   Η ιστορία των τεσσάρων αδερφών έχει γνωρίσει πολλές μεταφορές, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση. Αρχίζοντας από τα έτη 1917 και 1918 (όταν και μετενσαρκώθηκε στον βουβό κινηματογράφο) ως ταινία γυρίστηκε άλλες τέσσερις φορές, το 1933 από τον Τζορτζ Κιούκορ, το 1949 από τον Μέρβιν Λίροϊ, το 1978 από τον Ντέιβιντ Λόουελ Ριτς και το 1994 από τη Τζίλιαν Άρμστρονγκ. Στον χώρο της τηλεόρασης ξεκίνησε την παρουσία του ως μιούζικαλ το 1958 για το κανάλι CBS, ως ανιμέισιον στη δεκαετία του 1980 και το 2012 ως τηλεταινία.

MOST SHARED
JUST PUBLISHED