13.06.2018

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Το περιεχόμενο της συμφωνίας θα αποσταλεί σήμερα στα κόμματα.

Σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η συμφωνία για την επίλυση του ονοματολογικού.

Στο Κίνημα Αλλαγής, πριν τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, ξέσπασε «εμφύλιος» με αφορμή τη δήλωση του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη που είπε πως τίθεται θέμα συνοχής για το Κίνημα Αλλαγής, εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπερψηφίσει μαζί με το Ποτάμι τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα υπερψηφίσει και πως το ίδιο θεωρεί βέβαιο ότι θα πράξει το κόμμα του, ενώ ανέφερε ότι «δεν μπορεί να διανοηθεί διαφορετική στάση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη». Αν κάτι τέτοιο συμβεί και η ΔΗΣΥ δεν στηρίξει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, όπως είπε, το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για κοινή πορεία στο πλαίσιο του ΚΙΝΑΛ.

Στις δηλώσεις Δανέλλη αντέδρασε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από το βήμα της Βουλής και εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον βουλευτή του Ποταμιού :

Ξεκίνησε από βουλευτής του Συνασπισμού, έγινε στην πορεία ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στο Ποτάμι, ενώ τώρα θέλει να γυρίσει πίσω» και πρόσθεσε: Εμείς που περάσαμε και παραμείναμε όρθιοι, λέμε σε όλους αυτούς ότι η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα.

Λίγο αργότερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε ότι δεν γίνονται αποδεκτές οι αναφορές του κ. Κωνσταντινόπουλου σε βάρος του συναδέλφου Σπύρου Δανέλλη και πρόσθεσε ότι το βήμα της Βουλής δεν είναι για να λύνονται εσωκομματικές συζητήσεις και διευθετήσεις. Ο κ. Μαυρωτάς εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον κ. Δανέλλη, που ήταν απών από την αίθουσα και δεν είχε την ευκαιρία να απαντήσει στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κωνσταντινόπουλο και η αντίδραση Κεγκέρογλου ο οποίος έγραψε στο twitter πως «ορισμένοι προτρέχουν να δηλώσουν ότι ψηφίζουν τη «συμφωνία» Τσίπρα- Ζάεφ πριν αυτή υπάρξει ή έστω πριν ανακοινωθεί το περιεχόμενο της! Μήπως πάλι το γνωρίζουν ή δεν έχει καμιά σημασία για αυτούς;» φωτογραφίζοντας και πάλι τον Σπύρο Δανέλλη.

Μετά το πολιτικό συμβούλιο, το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε πως θα περιμένει να δει τη συμφωνία και θα την αξιολογήσει.

Σήμερα ο Μητσοτάκης στο Προεδρικό

Από χθες ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να του μεταφέρει τη δυσαρέσκειά του και να του εκφράσει την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση, λόγω απώλειας της δεδηλωμένης,  να προχωρήσει στην συμφωνία. Εν ολίγοις ο αρχηγός της ΝΔ στο σημερινό τετ α τετ του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόκειται να ζητήσει από τον κ. Παυλόπουλο να παρέμβει, μόνο που ο κ. Παυλόπουλος δεν είναι, ούτε έχει  δικαιοδοσία «τύπου Ματαρέλα».

Η ΝΔ δια στόματος Άδωνι Γεωργιάδη διαμηνύει πως «η ΝΔ με μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα δεν θα συμφωνήσει ποτέ» με τον αντιπρόεδρο του κόμματος να τονίζει πως πρόκειται για τη «γραμμή Μητσοτάκη».

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ επιφυλάχθηκε περιμένοντας πρώτα να δει τη συμφωνία η οποία θα αποσταλεί σήμερα στα κόμματα.

Προειδοποίησε ο Καμμένος

Αυστηρή κομματική πειθαρχία θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε όσους διαφοροποιηθούν. Νωρίτερα, ο Δημήτρης Καμμένος σε τηλεοπτικό πάνελ «φωτογράφιζε» τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ο οποίος διαφοροποιείται … τακτικά από τη θέση των ΑΝΕΛ και υπερψηφίζει δικαιωματικά νομοσχέδια.

(Πηγή)

MOST SHARED
JUST PUBLISHED