25.09.2018

Είναι το φθινόπωρο το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί μετά τις διακοπές;

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το καλοκαίρι, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τo χειμώνα, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που παράλληλα λατρεύουν και το φθινόπωρο και την άνοιξη!

Φωτογραφία: Δανάη Λύρατζη

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το καλοκαίρι, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τo χειμώνα, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που παράλληλα λατρεύουν και το φθινόπωρο και την άνοιξη! Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για όλους αυτούς και για κάποιους παραπάνω. 

Γιατί το να αγαπάς τις εποχές, την κάθε μία για το δικό σου λόγο και με το δικό της τρόπο σημαίνει ότι δεν περιορίζεσαι, είσαι ανοιχτός και έτοιμος να τις ζήσεις. Εμείς ερχόμαστε απλά σε αυτό το σημείο να αναδείξουμε κάποιες από τις πλευρές του φθινοπώρου που (μπορούν να) το κάνουν λατρεμένο.

Εξάλλου, το να βλέπεις ακόμα και το τελείωμα των διακοπών ή ακόμα και τη Δευτέρα με άλλο μάτι, ίσως να είναι μια καλή αφορμή για μια νέα σεζόν με φρέσκια οπτική και διάθεση εξερεύνησης.

Το θερινό σινεμά

Η μεγάλη αγάπη του καλοκαιριού στην πόλη, εκείνη που σηματοδοτεί την έναρξη του και κλείνει τον κύκλο του είναι το θερινό σινεμά. Ο αέρας, η ταινία που δεν βλέπεις στην αρχή γιατί δεν έχει νυχτώσει τελείως ακόμα, (δυστυχώς) τα κουνούπια και η πίτσα είναι λίγα στοιχεία του θερινού σινεμά που το κάνει ξεχωριστό. Το καλό με τον Σεπτέμβρη είναι ότι τα θερινά σινεμά συνεχίζουν να είναι ανοιχτά. Έτσι, μπορείς να πάρεις τον εαυτό σου, τα όσα +1 θες και να απολαύσεις την εποχή που τα συνδυάζει όλα. Ίσως, βέβαια, να χρειαστεί να πάρεις μαζί σου κι ένα πουλόβερ γιατί μπορεί το φθινόπωρο να το ξεγελάς αλλά ας μη σε ξεγελάσει εκείνο.

Οι βόλτες μετά τη δουλειά

Τα απογεύματα της πόλης, της όποιας πόλης, είναι ακόμα εκεί για σένα, για να σου δώσουν το ποτό, το περπάτημα, την ξεγνοιασιά που χρειάζεσαι μετά από μια δύσκολη μέρα. Τι κι αν νυχτώνει λίγο πιο νωρίς;! Το σούρωπο είναι πάντα μια όμορφη αφορμή για κάνεις την βόλτα που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Τα μπάνια του Σεπτέμβρη

Σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεσαι, μια παραλία δεν θα είναι πιο μακριά από τα 150 χιλιόμετρα. Επειδή, λοιπόν, συνήθως έχουμε την ανάγκη να παρατείνουμε τις διακοπές μας λίγο και λίγο ακόμα, τα Σαββατοκύριακα ή οι άλλες μέρες που έχεις την ευκαιρία να ξεχάσεις  τη δουλειά, είναι μια πολύ καλή αφορμή για περισσότερες βουτιές και εξορμήσεις. Μπορεί ο καιρός να είναι πιο δροσερός αλλά οι θάλασσες είναι πιο ζεστές, ήρεμες  και χωρίς πολλές-πολλές ρακέτες και φασαρία.

Τα μπάνια του λαού, ας είναι τα μπάνια του Σεπτέμβρη.

Οι επόμενες διακοπές

Κάθε τέλος διακοπών, τέλος εποχής, τέλος του παγωτού στην κατάψυξη μπορεί να σταθεί η καλύτερη αφορμή για να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι, ακόμα κι αν το budget είναι περιορισμένο λόγω των διακοπών που μόλις πήγες. Ακόμα κι αν αυτό είναι αλήθεια και το budget σου είναι περιορισμένο, είναι μια επίσης καλή αφορμή να εξερευνήσεις νέες επιλογές, προοπτικές και δρόμους και να είσαι ανοιχτός πως οι εναλλακτικές διακοπές θα σου προσφέρουν το ίδιο όμορφες εικόνες και εμπειρίες.

Ο ύπνος με σεντόνι και το ένα πόδι απ’έξω

Το συναίσθημα της δροσιάς όταν οι μεγάλες ζέστες περνάνε, δύσκολα συγκρίνεται και δύσκολα ξεπερνιέται. Εκείνη η γλυκιά ασφάλεια που σου προσφέρει το σεντόνι, αρκετή για να σε κρυώσει αλλά και να σε ζεστάνει ταυτόχρονα, είναι αρκετή για να δεις τον καιρό μετά τις διακοπές ως την μετεχμιακή αυτή εποχή ως κάτι πιο θετικό από ό,τι περίμενες.

Τα Χριστούγεννα

Eμείς δεν κρίνουμε. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι ο καθένας μας μπορεί να είναι ο εαυτός του, όποιος κι αν είναι αυτός, να τον εκφράζει και να τον χαίρεται, ακόμα κι αν είσαι από εκείνους που μετρούν αντίστροφα για Χριστούγεννα μόλις μπει Σεπτέμβρης. Εξάλλου, όλοι μας θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να ψάξουμε για δέντρο και να τσακωθούμε για το αν είναι πιο οικολογικό το αληθινό ή το ψεύτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και πώς θα το στολίσουμε αυτή τη χρονιά.

Οι μέρες που δεν είναι Παρασκευή

Κάθε βδομάδα ξεκινά με την ανυπομονησία να τελειώσει. Η Δευτέρα είναι μισητή γιατί είναι αυτή που είναι. Η Τρίτη είναι ακόμα πολύ κοντά στη Δευτέρα και πολύ μακριά από το Σαββατοκύριακο, ενώ η Τετάρτη είναι ακριβώς στη μέση της ερήμου που λέγεται ‘βδομάδα στη δουλειά’. Αν, όμως, ήμασταν ανοιχτοί στο ότι ακόμα και η Δευτέρα, η Τρίτη και η Τετάρτη μπορούν να είναι καλές μέρες, θα μπορούσαμε να περνάμε μια εβδομάδα που δεν θα μας βασάνιζε μέχρι να έρθει η επόμενη. Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να εντάξεις στο πρόγραμμα σου κάτι μικρό που εσένα σου αλλάζει την οπτική στα πράγματα και σε κάνει να βλέπεις την εβδομάδα διαφορετικά. Εξάλλου, όλες οι μέρες είναι καλές αν δεν περιμένεις μόνο την Παρασκευή.

Το να εξερευνείς τις επιλογές σου, όποια κι αν είναι η αφορμή, ο μήνας ή η μέρα πάντα σε βγάζει κερδισμένο. Βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, ανοίγεσαι στο άγνωστο και καταφέρνεις να ξεπεράσεις τα εμπόδια που βάζουμε όλοι στην καθημερινότητα μας.

Ακριβώς το ίδιο σε καλεί να κάνεις και το CU, το οποίο υπογράφει πλέον OPEN. Γιατί μόνο αν ανοίξεις και ανοιχτείς, μπορείς να εξερευνήσεις ολοκληρωτικά. Και άρα να αναπτυχθείς.

Ανακάλυψε τι σημαίνει για σένα OPEN και εξερεύνησε τα όριά σου.

#CU/OPEN

MOST SHARED
JUST PUBLISHED