Ο Φεράν Αντριά θα ξανανοίξει το elBulli ως εργαστήρι γαστρονομίας το 2019

Βραβευμένο πέντε φορές ως το καλύτερο εστιατόριο παγκοσμίως από το περιοδικό Restaurant.

Ο ισπανός σεφ Φεράν Αντριά, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2019 γαστρονομικό εργαστήριο εντός των τειχών του άλλοτε μυθικού του εστιατορίου το οποίο έκλεισε το 2011.

Το σχέδιο "elBulli 1846" όπως ονομάζεται, "θα αρχίσει τη δραστηριότητά του μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου 2019. Είναι ήδη επτά χρόνια που κάνουμε πολλά πράγματα για να ετοιμαστούμε γι αυτή τη στιγμή, η οποία πλησιάζει σύντομα", εξήγησε ο 56χρονος σεφ στο περιθώριο των εγκαινίων έκθεσης στο μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης.

Ο καινοτόμος μάγειρας, που καταφεύγει στην επιστήμη για να εφευρίσκει νέες τεχνικές που μετατρέπουν παραδοσιακά φαγητά σε γαστρονομικές περιπέτειες και συχνά παρουσιάζεται ως ο εφευρέτης της μοριακής γαστρονομίας, έκλεισε τον Ιούλιο του 2011 το εστιατόριό του elBulli --βραβευμένο πέντε φορές ως το καλύτερο παγκοσμίως από το περιοδικό Restaurant-- με στόχο να το ξανανοίξει τρία χρόνια αργότερα ως κέντρο σπουδών και πειραματισμού για τη γαστρονομία και τη δημιουργικότητα γενικότερα.

Ωστόσο, οι εργασίες ανακαίνισης καθυστέρησαν λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών, γιατί το εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε έναν ορμίσκο της Κόστα Μπράβα, στη βορειοανατολική Ισπανία, στο μέσο του προστατευόμενου φυσικού δρυμού του Κάβο ντε Κρέους.

Μετά την επανεξέταση του έργου και τη μείωση των διαστάσεών του, ο Αντριά απέσπασε την περασμένη εβδομάδα τις δημοτικές άδειες για τη συνέχιση των εργασιών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

MOST SHARED
JUST PUBLISHED