Το Fuga αλλάζει μενού και κινείται σε εξωτικούς ρυθμούς

Tiraditos, ceviche, κινέζικα baobuns, anticuchos και σούπερ cocktail από το Holy Garden, στην καταπράσινη πλαγιά του ομορφότερου αθηναϊκού κήπου.

To εστιατόριο Fuga αλλάζει και αυτή τη φορά ακολουθεί δρόμους εξωτικούς και  κοσμοπολίτικους. Φέτος, ο Απόστολος Τραστέλης και ο Xavier Μισαηλίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν από τους κορυφαίους και επιδραστικότερους Έλληνες σεφ, τον Δημήτρη Κατριβέση.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης καταγράφει στον νέο κατάλογο ότι αγάπησε τα τελευταία χρόνια, τις αναμνήσεις από τα ταξίδια και τις επιρροές του. Καταργεί σύνορα και εθνικές κουζίνες και δημιουργεί πιάτα  με ένα εκρηκτικό blend αρωμάτων και γεύσεων. Οι δημιουργίες του αφορούν στο παγκόσμιο comfort food, καθώς έχουν επιρροές από το Περού, το Μεξικό και τον Αμαζόνιο μέχρι την Ασία και την Μεσόγειο.

Ο πληθωρικός σεφ Δημήτρης Κατριβέσης χαράζει τη νέα ρότα του Fuga.

Τάκος με μαλακό καβούρι.

Το Fuga πλέον διαθέτει  ένα sharing-style μενού, ισορροπημένο, κοσμοπολίτικο, μοντέρνο, για το οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί εκλεκτά υλικά, που έχουν παραχθεί με ηθικές και βιώσιμες πρακτικές. Tiraditos, ceviche, αλλά και κινέζικα baobuns και anticuchos συνδυάζονται με τα κρασιά μιας προσεγμένης λίστας, ενώ τα cocktail του Holy Garden ο Xavier Μισαηλίδης έχουν ταιριάξει απίστευτα με το tapas menu, το οποίο προσφέρεται αποκλειστικά στο μπαρ.

O Xavier Μισαηλίδης βρίσκεται σταθερά πίσω από την επιμέλεια της λίστας των κοκτέιλ.

Στην καρδιά της πόλης, μέσα σε έναν από τους πιο όμορφους μυστικούς κήπους του κέντρου, το Fuga  έχει στόχο του να φέρει κοντά διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες, γεύσεις και υλικά, με στυλ, χαρακτήρα και συναίσθημα.

Fuga: Κόκκαλη 1, Αθήνα (είσοδος απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία) www.fugarestaurant.gr | τηλ. (0030) 210 7242979 | email: info@fugarestaurant.gr

MOST SHARED
JUST PUBLISHED