Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
14.07.2022

«Αν η εισαγγελέας ασκήσει έφεση, ο Λιγνάδης θα επιστρέψει στη φυλακή»

Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης και ο Αντώνης Αντανασιώτης, συνήγοροι πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ θυμάτων της ΧΑ, εξηγούν τι θα συμβεί αν τελικά ασκηθεί έφεση.

Λιγνάδης έφεση

Ανατροπή στην υπόθεση Λιγνάδη; Μπορεί η επείγουσα παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης, να ανατρέψει την αιφνιδιαστική αποφυλάκιση του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που προσβάλλει όχι μόνο τα θύματά του αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα;

Η έφεση της εισαγγελέως αν τελικά γίνει, θα γίνει για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης που του χάρισε μέχρι την εκδίκαση στο β΄βαθμό την ελευθερία; «Ο Λιγνάδης έχει αθωωθεί για κάποια αδικήματα. Και το ύψος της ποινής του (12 χρόνια) είναι συζητήσιμο. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο εισαγγελέας είχε κάνει έφεση για το ύψος της ποινής. Πιθανώς λοιπόν τώρα η εισαγγελέας να κάνει έφεση για το ύψος της ποινής και για την αθώωσή του για κάποια αδικήματα. Δεν είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει έφεση για το ανασταλτικό αποτέλεσμα. Είναι τελείως θολό το τι μπορεί να γίνει», τονίζει στην Ρopaganda ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ θυμάτων της ΧΑ στη δίκης της Αντώνης Αντανασιώτης, προσθέτοντας: «Δεν είναι απλό. Δεν γνωρίζουμε καταρχάς να έχει ξαναγίνει έφεση από εισαγγελέα για το ανασταλτικό αποτέλεσμα. Είναι σπανιότατο και δεν το έχουμε αντιμετωπίσει».

Αν ωστόσο όντως ασκήσει έφεση και αυτή περάσει «ο Λιγνάδης θα γυρίσει φυλακή, όπου και έπρεπε να βρίσκεται», προσθέτει ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, δικηγόρος των εργαζομένων της Cosco, του Συνδικάτου Μετάλλου, συνήγορος πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ- θυμάτων της ΧΑ και μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση σε αυτό που αποφάσισε το δικαστήριο και αποφυλακίστηκε. Ο Δημήτρης Λιγνάδης προφυλακίστηκε ως ύποπτος τελέσεως νέων αδικημάτων και όταν δικάστηκε το δικαστήριο έβγαλε απόφαση ότι είναι ένοχος καταδικάζοντάς τον σε κάθειρξη 12 ετών. Αποδείχτηκε από το δικαστήριο ότι διέπραξε αυτά τα αδικήματα. Για να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του σημαίνει ότι δεν είναι ύποπτος τελέσεως ίδιων πράξεων. Επομένως, προκαλούν το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, Και ο Λιγνάδης πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή», συνεχίζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
NEWS
Save