Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Χιόνια στο Κασμίρ

Εικόνες από το χιονισμένο τοπίο αυτής της μακρινής πολιτείας στα οροπέδια των Ιμαλαΐων.

20.01.2019
Φωτογραφίες: EPA/FAROOQ KHAN

Το Ινδικό Κασμίρ βρίσκεται στο βορειότερο  άκρο της Ινδίας, μια αχανής πολιτεία που απλώνεται ανάμεσα στις κοιλάδες και τα οροπέδια των Ιμαλαΐων. Αυτόν τον καιρό συγκεκριμένα, στην περιοχή της Σριναγκάρ, την θερινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, χιονίζει συνεχόμενα επί πολλές ημέρες.

Οι άνθρωποι εκεί είναι ορεσίβιοι και συνηθισμένοι στα χιόνια και το τσουχτερό κρύο. Ζούνε κυρίως σε σπίτια χτισμένα από λάσπη και ζεσταίνονται με αυτοσχέδια χειροποίητα πήλινα σκεύη και βαριές μάλλινες κουβέρτες.

Η ζωή τους μοιάζει να κυλάει ήρεμα ποτίζοντας τα ζώα, ψαρεύοντας στην παγωμένη λίμνη, κουβαλώντας νερό για το σπίτι. Στο χιονισμένο τοπίο.

Κορίτσια περπατούν σε χιονισμένο μονοπάτι στο εσωτερικό της λίμνης Νταλ στα περίχωρα του Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 19 Ιανουαρίου 2019.

Ένας άνθρωπος με βάρκα ανάμεσα σε χιονισμένα δέντρα, στο εσωτερικό της λίμνης Νταλ στα περίχωρα του Σριναγκάρ, την θερινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 19 Ιανουαρίου 2019.

Άντρας στο εσωτερικό της λίμνης Dal στα περίχωρα του Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ, 19 Ιανουαρίου 2019.

Βαρκάρης κωπηλατεί στο εσωτερικό της χιονισμένης λίμνης Νταλ, στη Σριναγκάρ, θερινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 19 Ιανουαρίου 2019.

Ένα κορίτσι ζεσταίνεται με το kangri (παραδοσιακό σκεύος του Κασμίρ) μέσα στο σπίτι της, χτισμένο με λάσπη, στις παρυφές του Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ,18 Ιανουαρίου 2019.

Ένα άλογο πίνει νερό από ένα παγωμένο ρυάκι, στα περίχωρα του Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 18 Ιανουαρίου 2019.

Οικογένεια κάθεται κάτω από κουβέρτες για να προστατευθεί από το κρύο στο σπίτι της φτιαγμένο από λάσπη, στα περίχωρα του Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 18 Ιανουαρίου 2019.

Κοπέλα φυσάει αέρα σε πήλινο φούρνο στην κουζίνα της για να μαγειρέψει, στα περίχωρα του Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ. 18 Ιανουαρίου 2019.

Γυναίκες πλένουν τα ρούχα τους στο νερό μιας βρύσης, σε λόφο που καλύπτεται από χιόνι, στις παρυφές του Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ. 18 Ιανουαρίου 2019.

Γυναίκες μεταφέρουν νερό σε πήλινα σκεύη που τα κρατούν στο κεφάλι τους, ενώ περπατούν σε λόφο σκεπασμένο με χιόνι, στα περίχωρα του Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ. 18 Ιανουαρίου 2019.

Κοπέλα μεταφέρει με το κεφάλι της ένα πήλινο σκεύος γεμάτο με πόσιμο νερό, καθώς περπατάει κοντά στο σπίτι της από λάσπη, που είναι σκεπασμένο από το χιόνι. Στα περίχωρα του Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Ινδικού Κασμίρ, 18 Ιανουαρίου 2019.

Ένας άντρας κρατάει το παιδί του μέσα σε φέραν (παραδοσιακό ένδυμα του Κασμίρ) για να το προστατεύσει από το κρύο, ενώ περπατάει στους χιονισμένους λόφους του Ινδικού Κασμίρ. 18 Ιανουαρίου 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΝΕΡ
NEWS
JUST PUBLISHED
Save