Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
25.06.2019

Fridays For Future: Ένα νέο κίνημα γεννιέται

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου πενήντα χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από 17 χώρες διαδήλωσαν σε μια κωμόπολη της Γερμανίας για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή και για την μη προστασία του περιβάλλοντος. Fridays For Future είναι το νέο κίνημα.

Φωτογραφίες και κείμενο: Bernard Steffin / FOSPHOTOS

 

Την περασμένη Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, έλαβε χώρα η πρώτη διεθνής πορεία "Fridays For Future" (Παρασκευές γα το Μέλλον) σε μια μικρή συνοριακή πόλη στη Γερμανία. Περίπου σαράντα με πενήντα χιλιάδες νέοι, κυρίως έφηβοι και έφηβες μαθητές και μαθήτριες από 17 χώρες, διέσχισαν την πόλη για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή και να υποστηρίξουν την προστασία του περιβάλλοντος. "Τι θέλουμε; κλιματική δικαιοσύνη!" 

Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο ήταν ένα Σαββατοκύριακο διαμαρτυρίας και βεβαίως, όπως πάντα, η μεγάλειώδης αυτή ιδέα αποτελεί κι έναν θαυμάσιο πειρασμό για αρπαγή από όλα τα είδη αρπακτικών, όπως τα διάφορα πολιτικά κόμματα, που προσπαθούν να πλασάρουν διαφορετικά τον φόβο της αντίστασης, πουλώντας αυτή την ιδέα στους ηλικιωμένους ή σε διάφορους αρκετά βίαιους διαδηλωτές. Μην ξεχνάμε φυσικά το κεντρικό κράτος που θα δοκιμάσει τα πάντα για να εξαντλήσει τις φρέσκιες ιδέες και να τις στερέψει από τους χυμούς τους.

Το πιο σημαντικό όμως, είμαστε όλοι οι άλλοι, εσείς και εγώ, εμείς, υποστηριζόμενοι φυσικά από τον ανεξάρτητο Τύπο της "αίσθησης της έκτακτης επικαιρότητας", που ψάχνει και βρίσκει την περισσότερο ευπώλητη βία.

Τελικά, τα δροσερά παιδιά, που κάνουν ό, τι χρειάζεται να γίνει πραγματικά, θα εξωθηθούν στη γωνία της παραβίασης και θα τεθούν εκτός νόμου και απ' όπου, οι πραγματικοί εγκληματίες θα ξεφύγουν, όπως πάντα, μαζί με το μερίδιο από τα κέρδη των μετοχών τους.

Αυτές εδώ είναι εικόνες από την πορεία της Παρασκευής, φωτογραφίες από την αστυνομία και από το κρυφτούλι που παιζόταν με τους διαδηλωτές είναι μόνο για να προκαλέσουν το φθηνό συναίσθημα, γι' αυτό και παραλείπονται!

Ελπίζω ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν! Χάρην της νεαρής Greta Thunberg και μερικών λίγων άλλων!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ
NEWS
Save