Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Ακολουθώντας για 48 Ώρες «Ένα Παιδί από τα Σεπόλια», τον MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο

Στιγμιότυπα κι ατάκες του Greek Freak από την παρουσίαση του πρώτου signature παπουτσιού του στο Ζάππειο κι από το χολιγουντιανό event "Antetokounbros-We Are All Bros" εκεί που ξεκίνησαν όλα, στο ανοιχτό της οδού Δυρραχίου.

11.07.2019

Πήρε πριν λίγες μέρες το βραβείο του MVP για την NBA σεζόν 2018-19, 6 μήνες πριν κλείσει τα 25 του χρόνια (νωρίτερα απ’ ότι κατάφερε το αντίστοιχο επίτευγμα ο Μαικλ Τζόρνταν - μόνο ο Ντέρικ Ρόουζ κι ο Λεμπρόν Τζέιμς έχουν πετύχει αυτή τη διάκριση νεότεροι). Ξέσπασε σε λυγμούς παραλαμβάνοντας το βραβείο και μαζί του έκλαψε (όχι μόνο) ολόκληρη η Ελλάδα. Τρέχει ένα συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων δολλαρίων με τους Μιλγουόκι Μπακς, τους οποίους οδήγησ εφέτος στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας τους, 60 νίκες - 22 ήττες, και στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Ηττήθηκε στους τελικούς της Ανατολής από τους, μετέπειτα Πρωταθλητές, Τορόντο Ράπτορς και υποσχέθηκε ότι έχοντας πάρει το μάθημα θα γυρίσει για να πάρει και το πρωτάθλημα. Ετοιμάζεται να ενισχύσει την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο της Κίνας τον προσεχή Σεπτέμβρη. Μπήκε, στο μεταξύ, στο πολύ κλειστό κλαμπ εκείνων των παικτών που δεν έχουν απλά συμφωνία με κάποιο αθλητικό brand, αλλά το δικό τους signature παπούτσι. Λάνσαρε το Nike Zoom Freak 1 την Παρασκευή 28/6 σε ένα Ζάππειο που έκαιγε από την αθηναϊκή ζέστη μπροστά σε απεσταλμένους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο. Απάντησε, μαζί με τον αδερφό του Θανάση και τον designer Ρος Κλάιν, στις ερωτήσεις τους και συνομίλησε μετά από καιρό με τον ελληνικό Τύπο. Ανήκει, για την ακρίβεια, πια στο ακόμα πιο κλειστό κλαμπ εκείνων των παικτών που δεν έχουν μόνο signature παπούτσι αλλά και το δικό τους logo - κάτι σας θυμίζει, σωστά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει φτάσει, κυριολεκτικά, στην κορυφή του Ολύμπου. Όμως, ίσως τίποτα δεν είναι πιο ενδεικτικό της εκτυφλωτικής εκτόξευσης αυτού του παιδιού, που πριν λίγα χρόνια δεν είχε επίσημα πατρίδα και τώρα πρωταγωνιστεί σε ένα απόλυτα κινηματογραφικό στόρι, από αυτήν εδώ την κακοτραβηγμένη φωτογραφία εκεί που ξεκίνησαν όλα: στα Σεπόλια. Εκεί που επέστρεψε μαζί με την οικογένειά του το περασμένο Σάββατο, στο γηπεδάκι της οδού Δυρραχίου που έκανε τα πρώτα του σουτ, για το χολιγουντιανό 3 on 3 event We Are All Bros. Κι εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στα μπαλκόνια κι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να δουν αυτόν τον τύπο που έχει κάνει όλον τον κόσμο να ασχολειται με μια λαϊκή γειτονιά στα δυτικά της Αθήνας. Είπαμε, “just a kid from Sepolia”…

 

Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από αυτό το αθηναϊκό 48ωρο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μαζί με τις καλύτερες ατάκες που μοίρασε ο Καλύτερος Παίκτης στον Κόσμο για την περσινή σεζόν...

«Πότε κατάλαβα ότι κάνω κάτι καλά στο μπάσκετ; Όταν μια μέρα, εκεί που παίζαμε, έκλεψα την μπάλα από τον Θανάση, έφυγα στο ανοιχτό γήπεδο και την κάρφωσα. Ήταν εκείνος που με είχε στρέψει στο μπάσκετ από το ποδόσφαιρο, ήταν το πρότυπό μου κι αισθάνθηκα ότι πραγματικά είχα καταφέρει κάτι σπουδαίο. Με το που γύρισα απίτι, πήγα και το είπα περήφανος στον πατέρα μου...»

«Αυτό που θα ήθελα για τα παιδιά μου είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να είναι σεμνοί και ταπεινοί, down to earth όπως εγώ. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, το βλέπω δύσκολο μεγαλώνοντας σε τετραόροφο σπίτι με πισίνες κι ανέσεις. Θα ήθελα να μιλάνε ελληνικά και να έρχονται συχνά εδώ για να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα» (σε ερώτηση της Popaganda)

«Ο στόχος μου για επόμενα 10 χρόνια είναι να μείνω στο ίδιο υψηλό επίπεδο, να με δουν τα παιδιά μου να παίζω έτσι. Διαφωνώ με αυτούς που λένε ότι δεν έχω σουτ. Εγώ πιστεύω ότι έχω, αλλά το ακούω και κάνω ό,τι μπορώ για να βελτιωθώ. Φέτος, χάσαμε από τους Ράπτορς γιατί ήταν πιο πεινασμένοι. Του χρόνου έτσι θα είμαστε εμείς...»

«Η οικογένειά μου για μένα είναι το παν. Δεν ήθελα καν να μπω στο αεροπλάνο για την Αμερική, την εποχή που έγινα ντραφτ, αν δεν εξασφάλιζα τι θα γινόταν με εκείνους. Γι' αυτό και στο παπούτσι υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματα της μητέρας μου, των αδελφών μου, του πατέρα μου. Ο σκοπός μας είναι το όνομα Αντετοκούνμπο να μη σημαίνει μόνο μπάσκετ» (στο περιθώριο του event στα Σεπόλια, ανακοινώθηκε και η ίδρυση της Antetokounbros Academy σε συνεργασία με το Eurohoops και το Ίδρυμα Ωνάση για να μη χαθούν ευκαιρίες για τα τους επόμενους Αντετοκούνμπο από τις γειτονιές της Αθήνας - ήδη έχουν συγκεντρωθεί 25.000 ευρώ από τους πόντους που σημειώθηκαν στο τουρνουά).

«Το παπούτσι είναι εμπνευσμένο από την πορεία της καριέρας του Γιάννη. Ήρθε στο campus της Nike, δοκίμασε μοντέλα και καταλήξαμε στο μοντέλο ύστερα από 18 μήνες σχεδιασμού και δουλειά 50-60 ανθρώπων. Αντανακλά το στυλ παιξίματός του βοηθώντας κινήσεις όπως π.χ. το σήμα-κατατεθέν eurostep του. Ποτέ δεν πετυχαίνεις να φτιάξεις κάτι iconic αν αυτός είναι ο σκοπός σου από την αρχή...» (Ρος Κλάιν, Nike Basketball Senior Innovation Designer)

«Από τον Κώστα θα έπαιρνα το μάκρος - έχει το ιδανικό μέγεθος σε χέρια, πόδια, τα πάντα. Από τον Αλεξ, το σουτ - είναι ο καλύτερος σουτέρ από τους 4 μας.  Από μένα την αθλητικότητα. Κι από τον Γιάννη τη νοοτροπία με την οποία μπαίνει στο γήπεδο, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος...» (η απάντηση του Θανάση Αντετοκούνμπο στην πρόκληση της Popaganda να φτιάξει τον ιδανικό παίκτη με στοιχεία των Antetokounbros)

«Δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθω όταν τελειώνουν τα ματς στην Αμερική και βλέπω στο κινητό χιλιάδες μηνύματα από ανθρώπους που έχουν ξενυχτήσει στην Ελλάδα για να δουν τα ματς κι επικοινωνούν μαζί μου ξημερώματα...»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ
NEWS
JUST PUBLISHED
Save