Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
13.07.2020

Μην το σκέφτεσαι άλλο, άνοιξε βήμα και δες την καθημερινότητά σου να αλλάζει

Μια στιγμή μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Αρκεί να βρεις μέσα σου τη δύναμη να ανοίξεις βήμα.

«Τρέχω, γιατί δε θα ήμουν εγώ, αν δεν το έκανα», άκουσα να λέει στην καμπάνια για το «Άνοιξε Βήμα» της ΑΜΣΤΕΛ FREE, ο παραολυμπιονίκης πρωταθλητής στίβου, Μιχάλης Σεΐτης και κάτι μέσα μου με έκανε να αισθανθώ απίστευτα οικεία με αυτή την δήλωση. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύ καιρός, από τότε που όλα φάνηκαν να παγώνουν και εμείς κληθήκαμε να μείνουμε «ακίνητοι»,  χωρίς να ξέρουμε πότε η ζωή μας θα πάρει και πάλι τη γνώριμη μορφή της. Όλη αυτή η αβεβαιότητα με έκανε να θέλω από κάπου να πιαστώ και μέσα στο σκηνικό της πανδημίας και της καραντίνας -κάτι που δεν περίμενα ποτέ πως θα βιώσω- εγώ βρήκα την ελπίδα που έψαχνα, στο τρέξιμο.

Αν μου ζητούσε κάποιος έναν χρόνο πριν να πάμε για τζόκινγκ, θα του έλεγα πως «θα τρέξω μόνο αν κάποιος με κυνηγάει». Η ζωή όμως, έχει πάντα τρόπο να σε εκπλήσσει και η δική μου έκπληξη ήρθε με τη μορφή αθλητικών παπουτσιών. Έτσι, κάθε πρωί, πριν ανοίξω τον υπολογιστή που με περίμενε υπομονετικά στο γραφείο του σπιτιού αυτή τη φορά, έστελνα το αλησμόνητο #6 στο 1330, έβαζα τη φόρμα και τα αθλητικά μου και έβγαινα για τρέξιμο. Στην αρχή ήταν μόνο για είκοσι λεπτά, αλλά πριν το καταλάβω τα είκοσι λεπτά έγιναν 40 και πολύ γρήγορα έγιναν μια ώρα. Όσο έτρεχα το μυαλό μου φαινόταν να καθαρίζει από έγνοιες και τα άγχη τής νέας πραγματικότητας εξατμίζονταν.

Προσπαθήσαμε σκληρά όλοι μαζί και βγήκαμε νικητές, όπως νικητής στη ζωή βγήκε και ο παραολυμπιονικης που πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της ΑΜΣΤΕΛ FREE. Η δυσκολία, όχι μόνο δεν τον σταμάτησε, αλλά αντίθετα του έδωσε κίνητρο για να προσπαθήσει ακόμα πιο πολύ και να πετύχει ακόμα περισσότερα. O κορυφαίος Έλληνας αθλητής στίβου είναι κάτοχος δύο παγκόσμιων ρεκόρ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Οι διακρίσεις του στον αθλητισμό είναι πολλές και μας κάνει όλους υπερήφανους, αλλά εγώ σε όλες αυτές τις διακρίσεις, θα πρόσθετα και το γεγονός πως εμπνέει κάθε μέρα μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο. Είναι πολλοί εκείνοι οι αθλητές που μας εκπλήσσουν με τις επιδόσεις τους, αλλά είναι λίγοι αυτοί που μας κάνουν να θέλουμε να τους μοιάσουμε και εκτός γηπέδων. Δεν ξέρω ποιό μετάλλιο μπορεί να συγκριθεί με το να δίνεις ελπίδα σε ένα μικρό παιδί, ή με το να κάνεις τον κόσμο να βλέπει ένα κομμάτι του εαυτού σε εσένα. Φαίνεται πως ο Έλληνας πρωταθλητής τα έχει καταφέρει το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα και εκτός σταδίου. 

Ο Μιχάλης Σεΐτης ανοίγει κάθε μέρα βήμα, γιατί το τρέξιμο είναι κομμάτι του εαυτού του. Αυτή η τόσο απλή συνήθεια για εκείνον, έγινε πρωταθλητισμός και χρυσά μετάλλια, ενώ αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους. Κάθε φορά που ο Έλληνας πρωταθλητής ανοίγει βήμα, καταρρίπτονται τα προγνωστικά.

"Εσύ γιατί ανοίγεις βήμα;", μας ρωτάει ο ίδιος στο βίντεο της νέας καμπάνιας της ΑΜΣΤΕΛ FREE Εγώ το κάνω γιατί ανακάλυψα ότι μου δίνει δύναμη και βοηθά να αδειάζει το μυαλό μου, να κάνω pause για έστω και μια ώρα την ημέρα. Όλοι έχουμε τους δικούς μας ξεχωριστούς λόγους.

Εμένα πλέον με περιμένει ο υπολογιστής του γραφείου και η καραντίνα μου μοιάζει πολύ μακρινή, σχεδόν σαν να μην την ζήσαμε. Mου έγινε συνήθεια πλέον το - απογευματινό μου πια - τρέξιμο, γιατί μπορεί να μην έχω τη δύναμη να τρέξω πριν το γραφείο, αλλά αρνούμαι να κλείσω τη μέρα μου, χωρίς έστω και μισή ώρα προπόνησης. Μαζί με το τρέξιμο όμως, αποφάσισα να κάνω και άλλες αλλαγές στην καθημερινότητά μου, στην προσπάθειά μου να διατηρήσω εκείνο το αίσθημα ευεξίας που νιώθω όταν ανοίγω όλο και περισσότερο το βήμα μου.  Αποφάσισα να προσέχω πιο πολύ τι τρώω και τι πίνω. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η ΑΜΣΤΕΛ FREE, μοιάζει ιδανική επιλογή για όλους εμάς που αγαπάμε το τρέξιμο (μου μοιάζει απίστευτο, που είμαι πια κι εγώ ένας δρομέας).

Είναι η πρώτη μπύρα ελληνικής παραγωγής με 0,0% αλκοόλ και μόλις 25 θερμίδες/100ml και μοιάζει σαν να φτιάχτηκε για όσους αγαπούν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά δεν θέλουν να πουν και όχι στις αγαπημένες τους συνήθειες, όπως μια απολαυστικά παγωμένη μπύρα. Είναι η δροσιά που αναζητάς κάθε φορά που τελειώνεις μια προπόνηση, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν το σώμα να επανέλθει.

Η αρχή σε καθετί καινούργιο μπορεί να μοιάζει δύσκολη, αλλά είναι συνήθως πιο απλή από ότι φανταζόμαστε. Αρκεί να έχουμε στο πλευρό μας τον κατάλληλο σύμμαχο, για να μας θυμίζει να μην το βάζουμε κάτω και να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στον αγώνα με ακόμα περισσότερη αποφασιστικότητα.


Εάν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις το τρέξιμο και χρειάζεσαι λίγη παραπάνω έμπνευση, ή θες να μοιραστείς το δικό σου λόγο που ήδη τρέχεις, σου προτείνω να επισκεφθείς το www.amstelfree.gr  και να ανακαλύψεις τα αμέτρητα «γιατί» που κρύβονται πίσω από κάθε διαδρομή!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
NEWS
Save