Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Λίγο πριν η Χρυσή Αυγή μπει στη φυλακή, οι μπράβοι του Μιχαλολιάκου χτύπησαν φωτορεπόρτερ μπροστά στα μάτια της αστυνομίας…

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ καταγγέλει τραμπουκισμούς από τη μαυροφορεμένη «συνοδεία» του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης ακριβώς πριν τη σύλληψή του. Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωνουν στην Popaganda ότι έγιναν μπροστά στα μάτια ανδρών της Ασφάλειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΡΟΒΟΣ

Η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική. Η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την ανακοίνωση των αναστολών που δόθηκαν σε 12 ενόχους, έφτασε στο τέλος της και τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πήραν το δρόμο για τη φυλακή. Οι λέξεις «ανακούφιση» και «δικαίωση» μονοπώλησαν και πάλι τους τίτλους, η επιφυλακτικότητα βέβαια ότι η ελληνική δημοκρατία δεν έχει ξεμπερδέψει μαζί τους παραμένει.

Κι ενισχύεται από δύο περιστατικά που συνέβησαν αφότου η προέδρος Μαρία Λεπενιώτη εριξε την αυλαία στη δίκη. Το πρώτο είναι, φυσικά. ο άφαντος Χρήστος Παππάς, σε μια  εξέλιξη που δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να χαρακτηρίσει ως «δράμα» ή ως «κωμωδία» βλέποντας και τον τρόπο που το χειρίζεται επικοινωνιακά το θέμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το δεύτερο είναι όσα συνέβησαν στο περιθώριο της σύλληψης Μιχαλολιάκου χθες το πρωί στο σπίτι του στην Πεύκη. H Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλει τραμπουκισμούς κι επίθεση από μπράβους με καλυμμένα πρόσωπα. 

«Σαν να μην έγινε καμία δίκη. Για πολλοστή φορά σήμερα μέλη της ΕΦΕ έγιναν στόχος τραμπουκισμού. Για πολλοστή φορά το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια αστυνομικών. Για πολλοστή φορά οι αστυνομικοί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον και δεν προχώρησαν σε καμία κίνηση για την προστασία των εργαζομένων της ενημέρωσης.
Μπράβοι με καλυμμένα πρόσωπα έσπασαν κάμερες και έκοψαν καλώδια από φορητό wifi router συναδέλφων. Ανενόχλητοι απείλησαν, προπηλάκισαν, χτύπησαν ανθρώπους, έσπασαν εξοπλισμό και έβρισαν, έξω από την κατοικία του καταδικασμένου από το Εφετείο Νικόλαου Μιχαλολιάκου», είναι το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

O Μιχαλολιάκος και η «συνοδεία» του χθες το πρωί εξέρχονται από την πολυκατοικία του στην Πεύκη (φωτό: EUROKINISSI)

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην Popaganda ότι προτού ο Μιχαλολιάκος σταθεί μπροστά στα μικρόφωνα και τα τηλεοπτικά συνεργεία κάνοντας τις τελευταίες του δηλώσεις πριν τη φυλακή, υπήρχε ένα ολόκληρο παιχνίδι παραπλάνησης σχετικά με την έξοδο της πολυκατοικίας από την οποία θα έβγαινε, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η κόρη του Ουρανία. Όταν σχετικά αιφνιδιαστικά αποφάσισε να εξέλθει, συνοδευόταν από 5 μπράβους με την χαρακτηριστική στολή των «ταγμάτων εφόδου»: μαυροφορεμένοι από πάνω ως κάτω με μπουφάν με ψηλό λαιμό για να τους κρύβει το πρόσωπο ως τη μύτη, κουκούλα και γυαλιά ηλίου. Γρονθοκόπησαν τους πρώτους φωτορεπόρτερ που βρήκαν στον δρόμο τους, διαλύοντας παράλληλα τον εξοπλισμό  τους ενώ φώναζαν «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Το εξωφρενικό είναι ότι την ίδια στιγμή λίγο πιο πέρα, τα συνεργεία προσπαθούσαν να στηθούν άρον άρον για να μη χάσουν τις δηλώσεις κι ότι οι δηλώσεις έγιναν κανονικά παρότι οι συνάδελφοι των δημοσιογράφων είχαν χτυπηθεί μπροστά στα μάτια τους. Το ακόμα πιο εξωφρενικό, βέβαια, είναι ότι όλα αυτά συνέβησαν με δύο άνδρες της Ασφάλειας παρόντες, οι οποίοι ήταν εκεί για να συνοδεύσουν τον Μιχαλολιάκο και παρότι είδαν τη «συνοδεία» του ούτε κάλεσαν ενισχύσεις, ούτε έκαναν τίποτα για να αποφευχθεί το περιστατικό. 

Περιμένοντας να δούμε αν (και πώς) η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ή το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. θα απαντήσουν στην επίσημη καταγγελία της ΕΦΕ, κρατάμε πόσο συμβολικό είναι ότι το κύκνειο άσμα του ηγέτη των Χρυσαυγιτών συνοδεύθηκε από μπραβιλίκια σε κοινή θέα, παρουσία μάλιστα αστυνομικών.

Είναι ολοφάνερο ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα. Κι ότι ο δρόμος αυτός σίγουρα ξεκινάει από την εξυγίανση της ελληνικής αστυνομίας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ
NEWS
Save