Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
23.05.2023

Στο Μιλάνο συχνά ξαναθυμούνται τον φασισμό: «Στην Ιταλία οι φασίστες δεν εξαφανίστηκαν ποτέ»

ON CAMERA: Ο Saverio Ferrari, ειδικός της ακροδεξιάς και επικεφαλής του Δημοκρατικού Παρατηρητηρίου για τη νέα δεξιά, μας ξεναγεί στα πιο σημαντικά μέρη του Μιλάνου που «μιλούν» για την ακροδεξιά. Από το ιταλικό VD News.

Saverio Ferrari - Φασισμός Ιταλία

Ο Saverio Ferrari παρακολουθεί νεοφασιστικές ομάδες και τη ριζοσπαστική δεξιά στην Ιταλία από το 1999. Είναι Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστός για τη σε βάθος έρευνά του σχετικά με τα νεοφασιστικά και νεοναζιστικά κινήματα στην Ιταλία, και τους δεσμούς και τις σχέσεις τους με το εξωτερικό. Στην Ελλάδα αντίστοιχη πολύχρονη και βαθιά έρευνα της ακροδεξιάς κάνει ο Δημήτρης Ψαρράς

Ο Saverio έχει δημοσιεύσει 8 βιβλία για το θέμα και έχει συνεισφέρει σε αρκετές ιταλικές εφημερίδες και περιοδικά επί σειρά ετών. Τα άρθρα του εμφανίζονται συχνά στην ιταλική εφημερίδα il Manifesto.

Ο Saverio Ferrari έχει δεχτεί απειλές από νεοφασιστικά και νεοναζιστικά στοιχεία εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ πριν από τρία χρόνια δέχθηκε και σωματική επίθεση. Τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον κλωτσούσαν τόσο, ώστε χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Το VD News συνάντησε τον Ferrari, ο οποίος μας ξεναγεί στα πιο σημαντικά μέρη του Μιλάνου, τα οποία «μιλούν» για την ακροδεξιά. Η ξενάγηση ξεκινά με το μέρος όπου εκτέθηκε το άψυχο σώμα του Μουσολίνι

Κάθε χρόνο, ομάδες νεοφασιστών συγκεντρώνονται σε αυτά τα μέρη για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών. 

Δείτε όλη την ιστορία στο βίντεο εδώ:

Σε συνεργασία με το Sphera Network

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ SPHERA NETWORK
NEWS
Save