Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
03.07.2015

Το φθηνό street food του κέντρου ακούει στο όνομα Etnico

Βρίσκεται Κολοκοτρώνη και Χαβρίου γωνία, έχει την υπογραφή των εστιατορίων Altamira, μένει ανοιχτά ως τα ξημερώματα και σερβίρει μαργαρίτες με 3,50 ευρώ.

Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα

Η ομάδα των εστιατορίων Altamira άνοιξε το πρώτο street food μαγαζί στην Κολοκοτρώνη φέρνοντας την ιδέα του ethnic φαγητού λίγο πιο κοντά μας.  Ο ιδιοκτήτης Νίκος Τσαμπουνάρης μίλησε στην Popaganda για την πολυεθνική ταυτότητα του Etnico που κινείται σε τέσσερις γεωγραφικούς άξονες. Γεύσεις από Μεξικό, Ινδία, Αραβικές χώρες και Νοτιοανατολική Ασία συνδυασμένες μαγικά με cocktail μαργαρίτα και εξωτικούς χυμούς, έχουν αλλάξει ήδη τα βράδια της πολύβουης γειτονιάς σε μόλις είκοσι μέρες λειτουργίας.

 

e1
e2
e3

«Έχουμε προσαρμόσει τα πιάτα των εστιατορίων Altamira σε μια λογική take away και μπαρ, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει το γεύμα του στους ξύλινους πάγκους υπό τον ήχο της ethnic μουσικής. Οι τιμές είναι πλήρως προσαρμοσμένες στην εποχή και κυμαίνονται από 2,50 έως 4,50 ευρώ. Οπότε η λογική μας ανοίγοντας το Etnico ήταν να μπορέσει ο κόσμος να γευτεί κάτι ποιοτικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο γευστικά σε ένα ζεστό περιβάλλον», εξηγεί ο Νίκος Τσαμπουνάρης. Ο κατάλογος σε πηγαίνει βόλτα σε τέσσερις ηπείρους  και οι μυρωδιές από την κουζίνα διαδέχονται η μία την άλλη. «Στο Etnico υπάρχουν και αρκετές  χορτοφαγικές αλλά και vegan επιλογές.  Ινδικά spring rolls samozas, falafel με αραβική μελιτζανοσαλάτα, σως από ταχίνι, μαϊντανό και λεμόνι και πολλά ακόμα. Το πιο δημοφιλές πιάτο έχει ήδη γίνει η chimichanga με κοτόπουλο, μια χορταστική και άκρως γευστική επιλογή». Όση ώρα κάθομαι στην μπάρα του Εtnico ακούω τους καινούριους πελάτες που μπαίνουν στο μαγαζί να προσπαθούν να το προφέρουν και το επιβεβαιώνω. 

e4
e5
e6
e7

Εκτός όμως από φαγητό, το Etnico προσφέρει και ethnic γλυκά. Τζαμαϊκανό γλυκό με δύο διαφορετικές σοκολάτες και ρούμι, πανακότα με γάλα καρύδας και σιρόπι αγαύης και την αγαπημένη τούρτα μεξικάνα με τορτίγιες και σοκολάτα. Ο κύριος Νίκος περιγράφει ποιο είναι το όνειρό του. «Μπορεί κάποιος να έρθει εδώ απλά για να πιεί μια μαργαρίτα με μόλις 3,50 ευρώ ή μια σαγκριά χωρίς να παραγγείλει φαγητό. Οπότε η ιδέα είναι να φτιάξουμε ένα street food bar που να καλύπτει τις ανάγκες όλης της ημέρας. Ήδη έχουμε καθιερωθεί στην γειτονιά για το μεταμεσονύκτιο φαγητό, μιας που κλείνουμε μετά τις πέντε τα ξημερώματα και ανοίγουμε στις 11 το πρωί με τους πρώτους πελάτες να διαλέγουν φρούτα και λαχανικά για τον φρέσκο χυμό τους. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε όσο γίνεται το street culture του εξωτερικού. Να κάθεται ο κόσμος έξω με το ποτό του ή το φαγητό του και να ακούει μουσικές. Έχουμε ήδη φέρει μια μπάντα από ρουμάνους τσιγγάνους που παίζουν τζαζ και έγινε ένα φοβερό event. Φέραμε επίσης μια ομάδα είκοσι ατόμων που παίζανε κρουστά και ξεσήκωσαν όλη τη γειτονιά και την τελευταία φορά, αν πέρναγες απ' τον δρόμο, θα έβλεπες μια ομάδα με street dancers στην οποία είναι και ένας από τα παιδιά που δουλεύουν εδώ και κατάγεται από τις Φιλιππίνες. Το όνειρό μας είναι να καθιερωθούμε σ' αυτή την τόσο ιδιαίτερη γειτονιά με ποιότητα, γεύση, low budget τιμές και street διασκέδαση.

Etnico/Alternative Street Cuisine, Κολοκοτρώνη 22 και Χαβρίου, Αθήνα, τηλ: 211 4113880

e8
e9
e10
e11
e12
e13
 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ STREET FOOD
NEWS
Save