Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
29.12.2014

POP 14: Τι φάγαμε φέτος

Μια ανασκόπηση των 67 εστιατορίων που επισκέφθηκαν οι συντάκτες της Popaganda την προηγούμενη χρονιά σε ένα λουκούλλειο post.

oxonou2

Εδώ στην Popaganda είχαμε χαρακτηρίσει τα Εξάρχεια ως τα άλλα Σφακιά των Αθηνών. Μεταξύ των παραδοσιακών κρητικών ρακάδικων της γειτονιάς, ξεχωρίζει και το Όξο νού της Μπενάκη με προϊόντα απευθείας από την Κρήτη και τους μικρούς παραγωγούς της. Σίγουρα αυτά τα ντολμαδάκια με φρέσκια ντομάτα, ρύζι και μυρωδικά που συνοδεύονται με αρωματισμένο γιαούρτι έχουν γεύση από Ελλάδα ειδικά όταν οι πρώτες ύλες είναι αγνές και προσεκτικά επιλεγμένες.

Όξο νου, Εμμανουήλ Μπενάκη 63-65, Εξάρχεια, τηλ. 210 380 1778

Ραβιόλι.

Στη θέση των πάλαι ποτέ βασιλικών στάβλων τέσσερις θρυλικές πάπιες έχτισαν το χειμερινό οίκο και την γκαλερί τους ενώ σε τμήμα του Παλιού Παλατιού βρίσκεται η θερινή κατοικία τους. Αναφερόμαστε στο BlackDuck Multiplarte, την ιστορική πλέον "μαύρη πάπια" του κέντρου. Εκεί, έπειτα από απαίτηση του κοινού, σταθερό πιάτο είναι το ραβιόλι με μανιτάρια που δένει αρμονικά με σάλτσα γλυκιάς κολοκύθας με βότανα, επιμλελημένο από τον chef Νίκου Λουλούμαρη που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιουργεί λαχταριστά πιάτα.

Black Duck Multiplarte Café-Bar-Restaurant-Gallery, Χρήστου Λαδά 9α, Περιοχή Καρύτση, Αθήνα, τηλ. 210 32 34 760 email: [email protected] 

Keftes1

Κεφτεδάκια από δω, κεφτεδάκια από κει, με κόκκινη σάλτσα, με πατάτες τηγανιτές, από κολοκυθάκι, από μοσχαρίσιο κιμά, από μίξη διαφορετικών κρεάτων. Όλα τα έχει το μενού στο «κεφτεδάδικο» της Νέας Σμύρνης Κεφτές και... δε φταίςο παράδεισος δηλαδή των παιδικών μας αναμνήσεων. Για να εκσυγχρονιστούμε όμως, προσφέρονται οι κεφτέδες Μπερλουσκόνι με λιγκουίνι σε ρουστίκ σάλτσα ντομάτας και μπόλικους κεφτέδες στα πέριξ του πιάτου ή οι «διατητικοί» Μέρκελ, απλοί, δωρικοί, ψητοί κεφτέδες που συνοδεύονται από πιτούλες και λεπτές φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και βουβαλίσιους κεφτέδες και η Νέα Σμύρνη κρατά και επίσημα τα σκήπτρα του κεφτέ.

«Κεφτές και...δε φταις», Ελευθερίου Βενιζέλου 91, Νέα Σμύρνη, τηλ. 211. 216. 0000 (κόστος 15-17€ το άτομο, με τα ποτά)

kaminia(22)

Από το 1944, στο ίδιο σημείο της οδού Ιωάννου Κατσούλη στα Καμίνια, «βασιλεύει» το Οινομαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή ένα διαμάντι γνωστό σε λίγους που μεταβιβάζει το γονίδιό του από γενιά σε γενιά με αποτέλεσμα η νέα «φουρνιά» ιδιοκτητών να είναι τα εγγόνια της οικογένειας Αλέξανδρος και Κώστας Τσώτσης που έχουν περάσει όλα τους τα χρόνια στο μαγαζί. Γι' αυτό τα λίγα και καλά μεζεδάκια και φαγητά τα φτιάχνουν με την ίδια αγάπη που τα έκανε και η γιαγιά τους ενώ διόλου απίθανο δεν είναι να πετύχεις ζωντανή μουσική από φίλους των παιδιών. Εδώ βλέπουμε τους αχνιστούς λαχανοντολμάδες να αποκλίνουν λίγο από τη νόρμα αλλά γι' αυτό ακριβώς είναι από τα πιο διάσημα πιάτα του μαγαζιού.

Οινομαγειρείο Η Ζωοδόχος Πηγή, Ιωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια, τηλ. 210 4814438

2013-10-13-12.38.06

Είναι αυτή η μαγική ώρα τα Σαββατοκύριακα, και ειδικά τις Κυριακές, το «επίμαχο» 12 μ.μ. με 6 μ.μ. που η λέξη brunch ηχεί λαίμαργα στα αφτιά. Τι καλύτερο λοιπόν από μια επίσκεψη στους Αμπελόκηπους και την οδό Σινώπης. Εκεί, το New York Sandwiches έχει έτοιμο ένα ειδικό μενού για brunch – που σίγουρα το κατατάσσει ανάμεσα στα 10 καλύτερα της πόλης- με χρήσιμη πρόταση η κράτηση, μιας που τα τραπέζια μέσα είναι λίγα. Οι επιλογές είναι πολλές, από τις πολύ ενδιαφέρουσες είναι η εικονιζόμενη, τα pancakes δηλαδή που κάνουν ένα «πυργάκι» με αβγό, bacon και maple syrup.

New York Sandwiches, Σινώπης 3, 210 7778475
Ανοιχτά από τις 12.00 έως τα μεσάνυχτα, αλλά το brunch είναι μόνο τα Σαββατοκύριακα από τις 12 μ.μ. έως τις 6 μ.μ..

koukouvagia_037

Γνωρίζετε τον όρο «σοφή κουζίνα»; Αν όχι, η Cookoovayaτο πιο πολυσυζητημένο εστιατόριο της πόλης που άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του Δεκέμβρη, αναλαμβάνει να εξελίξει την έως τώρα γνωστή γαστρονομία. Η Cookoovaya είναι το «παιδί» πέντε γνωστών σεφ, των Μάνου Ζουρνατζή, Περικλή Κοσκινά, Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου και Νίκου Καραθάνου που στην σκιά του Χίλτον ενώνουν την αγάπη και τις γνώσεις τους για το καλό φαγητό. Η κουζίνα είναι ανοιχτή για να μη χάνουν οι πελάτες ούτε μία από την κίνηση των σεφ, να υπάρχει δικαιοσύνη, όπως λένε και οι ίδιοι. Φύλλα κάστανου πάνω στα οποία ψήθηκαν οι γόπες συνθέτουν μία εικόνα που μαζί με την διπλανή σούπα, οι γεύσεις δεν κατατάσσονται σε μία κουζίνα αλλά σε μία εμπειρία. Το απόλυτο opening για το 2014.

Cookoovaya, Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια. Tήλ: 2107235005. Ανοιχτό από τη μία το μεσημέρι ως τη μία μετά τα μεσάνυχτα κάθε μέρα εκτός Δευτέρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ
NEWS
Save