Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
26.11.2015

Pop Recipe: Μανιταρόσουπα από το Schweinchen Dick

Μπαίνουμε στις καλύτερες κουζίνες της πόλης και μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε.

Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
m9
Εκτός από τα απολαυστικά hot dog εκ Γερμανίας, στο Schweinchen Dick φτιάχνουν και υπέροχες σούπες. Τώρα που χειμώνιασε επιτέλους ας μάθουμε να φτιάχνουμε καμιά καινούρια συνταγή αλλά όχι μόνο για εμάς, να καλέσουμε και κανέναν φίλο. Το « Τροφαντό γουρουνάκι» ελληνιστή, ως τροφαντό που είναι, δίνει απλόχερα τα μαγικά συστατικά για να χορτάσουν έξι!
m1
m2

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΑΤΟΜΑ
  • 1 κρεμμύδι κανονικού μεγέθους
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 κιλό μανιτάρια Porto Bello
  • 1.5 κιλό μανιτάρια Champignon
  • 1 τμχ πατάτα
  • 330γρ βούτυρο αγελάδος (1μπλοκ)
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
    m3
    m4
    m5
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πατάτα.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια porto bello και τα κόβουμε στη μέση.
  • Κόβουμε στη μέση επίσης και τα μανιτάρια Champignon (δεν χρειάζονται καθάρισμα).
  • Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και να αφήνουμε να λιώσει.(Προσοχή να μην καεί)
  • Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πατάτα.
  • Αδειάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα μανιτάρια (Porto bello και Champignon).
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σωταριστούν και αυτά.
  • Όταν διαπιστώσουμε ότι έχουν βγάλει υγρά στον πάτο της κατσαρόλας τότε ρίχνουμε το αλεύρι (3 κουταλιές σούπας) για να απορροφήσει τα υγρά των μανιταριών.
  • Αφού χυλώσουν όλα μαζί τα υλικά ρίχνουμε 2,5lt νερό.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να βράσουν μία ώρα περίπου.
  • Πολτοποιούμε, βελουτάρουμε.
  • Προσθέτουμε ΜΟΝΟ εάν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια βάζουμε και την μουστάρδα.
  • Σερβίρουμε είτε σκέτη είτε με κρουτόν είτε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
m6
m7
m8
m9
m10
Info:Schweinchen Dick, Ιάκχου 9-11 Γκάζι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ
NEWS
Save