Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
28.02.2022

Όλα είναι πιο δραματικά και κινηματογραφικά όταν είναι γραμμένα με τη γραμματοσειρά του The Batman

Γενικές αλήθειες της απλής καθημερινότητας όλων μας γραμμένες με εσάνς νυχτεριδοήρωα εμπνευσμένη από το logο της νέας ταινίας του Matt Reeves και χάρη σε ένα site που θα γίνει viral - αν δεν είναι ήδη.

Σίγουρα θα το διαβάσετε και αλλού, αλλά νιώθω ότι είμαστε από τους πρώτους που το γράφουμε εγχώρια και όχι ότι θα πάρω αύριο μεθαύριο κάποιο Πούλιτζερ, αλλά το site που μπορείς να γράψεις ό,τι ποθεί η πονεμένη και ταλαιπωρημένη σου ψυχούλα με τη χαρακτηριστική γραμματοσειρά της νέας ταινίας του Matt Reeves, The Batman, είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός που χρειάζομαι για μερικά λεπτά μέχρι να κατεβάσω το επόμενο Xanax, γιατί τελείωσε η δράση του προηγούμενου και πώς να μπορέσω να διαχειριστώ ότι πριν προλάβουμε να ανακάμψουμε από το συλλογικό τραύμα της πανδημίας -που δεν έχει καν τελειώσει-, έχουμε περάσει στο νέο τραύμα ενός πολέμου που ήδη δημιουργεί ένα νέο προσφυγικό κύμα και φέρνει φόβους για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στο μυαλό όλων. Μουδιασμένοι και τεθλιμμένοι όλοι προσπαθούμε να κρατήσουμε τα δάκρυα μας για τον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται και να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε, με την ελπίδα ότι δεν θα καταρρεύσουμε και οι ίδιοι προσπαθώντας να διαχειριστούμε την αστείρευτη πηγή κακών ειδήσεων και τρομακτικών πληροφοριών που έρχονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς από έναν πόλεμο που συμβαίνει κοντά μας και δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας σαν τη νέα ταινία του Matt Reeves.

Μιλώντας για τον νέο Batman που πρωταγωνιστεί ο Robert Pattinson στον ρόλο του θρυλικού ντετέκτιβ-νυχτερίδα ή απλά αντιήρωα ή σκοτεινού εκδικητή ή όποιον άλλο τίτλο θέλετε να δώσετε  σε έναν από τους πιο διάσημους scifi ήρωες στην ιστορία της DC και των κόμιξ εν γένει, η Zoe Kravitz στον ρόλο της Selena Kyle aka Catwoman, ο Paul Dano στον ρόλο του Riddler και ο Colin Farrell στον ρόλο του Penguin, υπάρχει ένα site -θα σας το δώσουμε στο τέλος του άρθρου αυτού για να διαβάσετε βασανιστικά όλα τα παρακάτω μηνύματα που ετοιμάσαμε για εσάς- στο οποίο μπορείς να γράψεις ότι θες -ναι, και στα ελληνικά- και να το μετατρέψει στην Batmanογραμματοσειρά. Μερικές γενικές αλήθειες που ακολουθούν πιστεύουμε ότι θα χρωματίσουν διαφορετικά τη ζωή όλων:

Η φράση που έχουν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά δεν το κάνουμε γιατί κάπως πρέπει να βιοποριστούμε κάτω από τον καπιταλιστικό ζυγό που ζούμε. Φανταστείτε να στείλετε αυτό στο email του αφεντικού σας, πόσο πιο δραματικό γίνεται αυτόματα; Ίσως πάρετε και αυτά τα έξτρα bonus που σας χρωστάει και όλο ξεχνάει να σας δώσει.

Μία φράση που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο και από κάθε γραμμούλα που έχει γραφτεί ποτέ στη Βίβλο. Βαθειά φαντασιωσική και σπάνια πραγματική, το άκουσμα της φέρνει τρόμο λες ωσάν να εμφανίστηκε ο Batman μπροστά μας. Εντελώς άχρηστη πλέον γιατί είμαστε στο 2022 και αντί για δίαιτα μπορούμε απλά να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Αν είναι να λέτε τέτοιες passive aggressive μ@λ@κίες το 2022 όταν δεν σας αρέσει ένα άτομο, τότε κάντε το τουλάχιστον στη σωστή γραμματοσειρά, την τρομακτική, αυτή του Batman.

Ποιον κοροϊδεύετε; Το λέτε εκ τους ασφαλούς επειδή ξέρετε ότι θα φάτε έστω μια πατάτα από τον άνθρωπο που τρώει δίπλα σας και θα του προκαλέσετε τρόμο, ώστε να μην μπορεί να χαρεί το streetfood το σωστό.

Αν ένα προφυλακτικό χωράει να καλύψει ένα καρπούζι σίγουρα μπορεί να φορεθεί από κάθε άντρα. Μην ανέχεστε κορίτσια τις δικαιολογίες του κάθε κακομοίρη. Η προφύλαξη είναι σημαντική για τη ζωή.

Μια φράση πασπαρτού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε γυναίκα με εκατομμύρια αφορμές στη ζωή της. Ας το κάνει αυτοκόλλητο να το κολλάει στο μέτωπο των σεξιστών μη τυχόν και βάλουν μυαλό.

Άλλη μια φράση πασπαρτού που δίνει απάντηση σε μια σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητα μας και ενώ δεν επιδέχονται πάντα απλοϊκών εξηγήσεων, η ρίζα του προβλήματος παραμένει η ίδια και λέγεται καπιταλισμός.

Τίποτα αστείο στην παραπάνω φράση. Απλά μια πραγματικότητα για έναν παράφρονα που αποφάσισε ότι είναι ΟΚ να εισβάλλει σε ένα κράτος και να φέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη ξανά με ανυπολόγιστες συνέπειες σε κάθε επίπεδο.

Από όλες τις εκφράσεις που μπορεί να πει κάποιος για να μας πείσει ότι τρέφει αυταπάτες αυτή είναι η πιο αναγνωριστική. Όλοι τη χρειαζόμαστε και όποιος διατείνεται ότι δεν έχει ανάγκη για αυτή ενώ μεγάλωσε στην κλασική πυρηνική ελληνική οικογένεια, μάλλον ή είναι η εξαίρεση ή απλά δεν έχει καμία πρόθεση να εξελιχθεί σε ένα συναισθηματικά λειτουργικό άνθρωπο που αποδέχεστε τον εαυτό του ως μέρος του συνόλου και όχι σαν ένα μικρό, σαδιστικό θεό σε ένα σύμπαν που ο ίδιος φαντάζει ως ήλιος.

Μετά από αυτό το μικρό course για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εσείς το viral site πριν το κάνουν ΟΛΟΙ και πεθάνει το αστείο, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές σας εκφράσεις εδώ https://batname.vercel.app/ αλλά μην ξεχάσετε από την Πέμπτη να πάτε να δείτε την ταινία στους κινηματογράφους, γιατί οι κριτικοί παγκόσμια κάνουν λόγο για μία από τις καλύτερες ταινίες του Σκοτεινού Ιππότη, η οποία κάνει τον Christian Bale και τον Christopher Nolan να αγχωθούν ότι χάσουν την κορφή του βάθρου στη συνείδηση του κόσμου για τις καλύτερες ταινίες Batman στην ιστορία του franchise. 

Η ταινία The Batman παίζεται από την Πέμπτη 3/3 στους κινηματογράφους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TIMELINE
NEWS
Save