Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
23.10.2017

Fintech Challenge: Η πρόκληση του χρηματοπιστωτικού τομέα

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ τον όρο fintech (financial technology), ήρθε η ώρα να τον ακούσετε και αν είστε άνθρωποι που το μυαλό σας κατακλύζετε διαρκώς από επιχειρηματικές ιδέες ακόμα καλύτερα γιατί θα μπορέσετε και να τον χρησιμοποιήσετε.

Καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες γίνονται  αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και επηρεάζουν πολλούς από τους τομείς της, ήταν απολύτως φυσικό να μην μείνει απ΄ έξω και ο τραπεζικός κόσμος. Αυτό που είναι το ζητούμενο στις μέρες μας είναι να βρεθούν φρέσκες και καινοτόμες ιδέες που θα κάνουν τις συναλλαγές των πελατών καλύτερες και ευκολότερες. Έχοντας αυτό ως στόχο, η Alpha Bank ξεκινά το δικό της hackathon, έναν διαγωνισμό που  προκαλεί όσους ασχολούνται, ή θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον χώρο του fintech, να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο Fintech Challenge ΄17, που θα λάβει μέρος στον συνεργατικό χώρο Τζαφέρη 16 στην Αθήνα.

Στο hackathon μπορείτε να συμμετάσχετε ως ομάδα ή να γίνετε μέλος μιας ομάδας, κατά τη διάρκειά του, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε μια πρωτότυπη και καινοτόμα ιδέα που να σχετίζεται με τα χρηματοπιστωτικά και την οποία θέλετε να αναπτύξετε. Οι ομάδες, οι οποίες είτε θα προϋπάρχουν, είτε θα δημιουργηθούν, θα έχουν στη διάθεσή τους 2,5 ημέρες για να δουλέψουν πάνω στην ιδέα τους, πριν την παρουσιάσουν ολοκληρωμένη μπροστά σε μια κριτική επιτροπή.

Ο διαγωνισμός δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε «hackers». Βασική προϋπόθεση είναι απλά να έχετε μια ιδέα ή να θέλετε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα που θέλει να αναπτύξει ένα προϊόν, μια εφαρμογή ή μια λύση που αξιοποιεί τις ψηφιακές τεχνολογίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Μέρος θα μπορούν να πάρουν designers, marketeers, inovators, project managers κ.ά. τα προσόντα των οποίων θα αξιοποιηθούν κατάλληλα, μετά την δημιουργία των ομάδων.

Οι θεματικές ενότητες του Fintech Challenge ΄17 είναι:

  • Εφαρμογές χρηματοοικονομικής διαχείρισης για ιδιώτες και επιχειρήσεις (Personal/Business Financial Management).
  • Εφαρμογές για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις.
  • Εφαρμογές βελτίωσης της εμπειρίας του πελάτη κατά την εγγραφή του σε νέες τραπεζικές υπηρεσίες ή κατά τη χρήση τους (on boarding νέων πελατών).
  • Ελεύθερη επιλογή από τους διαγωνιζόμενους σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή του χρηματοοικονομικού χώρου θεωρούν ότι μπορούν να δημιουργήσουν μία πρωτοποριακή εφαρμογή.

Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα από την Alpha Bank, όπως επίσης και βραβεία υποστηρικτικού, εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα, τα οποία θα προσφέρουν οι συνεργάτες της τράπεζας και οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη της αρχικής τους ιδέας, ώστε να μπορέσουν να την μετατρέψουν σε μια πλήρως λειτουργική και ζωντανή εφαρμογή και να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Fintech Challenge ΄17, θα βρίσκονται δίπλα στους διαγωνιζόμενους εξειδικευμένα στελέχη της Alpha Bank, αλλά και των συνεργατών της στον διαγωνισμό (ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, EY Ελλάδος, Microsoft και Vodafone), οι οποίοι και θα αναλάβουν τον ρόλο του μέντορα.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήματος συμμετοχής λήγει στις 31 Οκτωβρίου, αλλά η διαδικασία μπορεί να «κλείσει» και νωρίτερα, εφόσον συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ SPONSORED
NEWS
Save