09.10.2017

Evi Grintela: Ποτέ πριν το ανδρόγυνο στυλ δεν ήταν τόσο ρομαντικό

Η Εύη Καρατζά έχει αδυναμία στις διαχρονικές γραμμές και σχεδιάζει κομψά πουκάμισα και shirtdresses που μας δίνουν την ελευθερία να τα συνδυάσουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο.

Φωτογραφίες: Θανάσης Κρίκης

Βικτωριανοί λαιμοί, βολάν, λεπτομέρειες από δαντέλα και μεγάλα μανίκια, λευκό χρώμα και ρίγες, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μιας νέας συλλογής που αποτελείται από πουκάμισα και shirtdresses σε μετάξι και ραφιναρισμένο βαμβάκι.  Οι τελευταίες δημιουργίες του brand Evi Grintela είναι εμπνευσμένες από την κληρονομιά ενός κορυφαίου Γάλλoυ σχεδιαστή και από κλασσικούς συγγραφείς.

Η πορεία της Εύης Καρατζά στο χώρο της μόδας μετρά 25 χρόνια σχεδόν, έχοντας την εμπειρία από θέσεις ως Εditor in chief στο περιοδικό L’Officiel και Style Director στη Vogue Hellas και στο Life & Style, PR και Curator σε διεθνείς εκθέσεις, οργάνωση επιδείξεων διεθνών σχεδιαστών στην Ελλάδα. Όπως η ίδια εξηγεί «αυτή η εμπειρία και η γνώση από τη βιομηχανία της μόδας με βοήθησε να έχω ένα δημιουργικό όραμα το οποίο προσαρμόζεται, συμβαδίζει και συντονίζεται με τις τάσεις της εποχής. Το 2013, όταν το περιοδικό L’Officiel πουλήθηκε αλλάζοντας ιδιοκτησία σηματοδότησε μια εποχή παρακμής των περιοδικών στην Ελλάδα, στην οποία αισθάνθηκα ότι δεν είχα θέση. Έτσι, έκλεισα τον κύκλο των εκδόσεων και επέτρεψα στον εαυτό μου να δει τα πράγματα από την πλευρά του δημιουργού».

Κομψότητα, απλότητα, υψηλή ποιότητα στα υφάσματα και στη ραφή, διαχρονικές γραμμές χαρακτηρίζουν όλες τις συλλογές του brand Evi Grintela . Η τελευταία συλλογή της αποτελείται από 15 πουκάμισα και shirtdresses που δίνουν την ελευθερία σε κάθε γυναίκα να τα συνδυάσει με το δικό της μοναδικό τρόπο. 

«Είχα πάρα πολλές ιδέες αλλά κυριάρχησε η ανάγκη να κάνω πράγματα που με εκφράζουν απόλυτα. Επειδή πάντα αγαπούσα τα πουκάμισα και τα shirtdresses, τα οποία έψαχνα σε όλους τους οίκους γιατί ήταν χαρακτηριστικό της γκαρνταρόμπας μου, αποφάσισα να κάνω μια σειρά για εμένα και τις φίλες μου. Χρησιμοποίησα πολύ καλά υφάσματα και βρήκα ανθρώπους να μου τα κάνουν στο χέρι προσέχοντας όλες τις λεπτομέρειες. Αυτό αγαπήθηκε αμέσως γιατί εκφράζει την αλήθεια μου, ένα κομμάτι του εαυτού μου. Όλα ξεκίνησαν από εκεί, και συνεχώς εξελίσσονται με πολύ αγάπη και αφοσίωση από την πλευρά τη δική μου και της ομάδας μου».   

Η συλλογή του χειμώνα  The New Modernity, αντλεί έμπνευση από τον σχεδιαστή Yves Saint Laurent, τις μούσες του, Loulou de Falaise και Betty Catroux ενώ παράλληλα περιέχει στοιχεία εμπνευσμένα από την ποίηση και λογοτεχνία κορυφαίων Άγγλων και Γάλλων συγγραφέων, όπως o William Shakespeare, o Jean Cocteau, o Oscar Wilde και ο Guillaume Apollinaire. Η συλλογή της αυτή  «απευθύνεται σε γυναίκες με ελεύθερο πνεύμα και εκλεπτυσμένη θηλυκότητα που ζουν τη σύγχρονη εποχή διατηρώντας την υψηλή αισθητική και το ρομαντισμό τους».

Έχοντας εργαστεί στο χώρο της μόδας όλα αυτά τα χρόνια, για την Εύη Καρατζά ήταν μια φυσική εξέλιξη το να δημιουργήσει την προσωπική της σφραγίδα, να βάλει τη δική της αισθητική σε ένα fashion brand. Σήμερα εργάζεται με τις καλύτερες ποιότητες που υπάρχουν σε τρίκλωνα βαμβάκια, voile, prints και ρίγες. Εισάγει τα υφάσματα και όλα τα υπόλοιπα  υλικά της από την Ιταλία και την Ελβετία, ενώ κατασκευάζει τα ρούχα της σε μικρά ελληνικά boutique εργαστήρια, γεγονός που τα κάνει χειροποίητα.

«Μόνιμη πηγή έμπνευσης για μένα είναι ο Υves Saint Laurent που έδωσε άλλη διάσταση και οδήγησε τη μόδα στη νέα κομψότητα. Επίσης, αντλώ έμπνευση από την τέχνη, τα ταξίδια, τους πολιτισμούς καθώς και τις γυναίκες που με το δικό τους αυθεντικό τρόπο άφησαν και αφήνουν το στίγμα τους διαχρονικά στην ιστορία της μόδας όπως Diana Vreeland, Loulou de la Falaige, Simon De Beauvoir, Eddie Sedgwick, Coco Chanel, Catherine Deneuve, Patti Smith, Marcheza Luisa Casati, Millicent Rogers και Kate Moss».   

Το brand της Εύης Καρατζά παρέχει τη δυνατότητα custom παραγγελιάς «γιατί μας αρέσει να δημιουργούμε προσωπική σχέση με τους ανθρώπους που αγαπάνε το brand και τη φιλοσοφία του. Μπορεί κάποιος να μας βρει καθημερινά στο atelier μας».

Το άμεσο σχέδιό της είναι η δημιουργία ενός e-shop ώστε να μπορούν να αποκτήσουν τις δημιουργίες της και όσοι αναζητούν την διαχρονική ομορφιά ενός ποιοτικού και κομψού ρούχου στο εξωτερικό. «Είμαι πολύ ευγνώμων για την πορεία του brand, για τη χαρά και τη δημιουργία που μου δίνει καθημερινά παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Βασικός μου στόχος είναι να παραμείνω πιστή στο όραμά μου που είναι η αυθεντικότητα, η ποιότητα και η αγάπη γι' αυτό που κάνω».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand Evi Grintela θα βρείτε εδώ, στο facebook και στο instagram. Atelier, Ακαδημίας 39 και Ομήρου, Αθήνα. Τηλ: 213000 1792.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ
TRENDING NOW
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED