Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
04.08.2019

Σου έχουμε συνταγή για τάρτες σφολιάτας με καραμελωμένους γιαρμάδες & γιαούρτι

Ένα πανεύκολο και πρωτότυπο καλοκαιρινό γλυκό. Μην το φαντάζεσαι μόνο, να το φτιάξεις, αξίζει.

Κείμενο: Άννα Χαλικιά

Θα περάσω κατευθείαν στο ψητό. Αυτό το γλυκό είναι από τα πιο νόστιμα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ στην κουζίνα του Madame Ginger. Και πίστεψέ με όταν σου λέω ότι έχουμε φτιάξει και γευθεί άπειρα γλυκά. Δεν υπερβάλλω, σου λέω αλήθεια.

Δεν ξέρω τι έχει αυτό το αυτοσχέδιο κι όμως τόσο εντυπωσιακό γλυκό. Πως είναι η πρώτη μπουκιά; Η φρεσκοψημένη σφολιάτα θρυμματίζεται σε χίλια απολαυστικά κομματάκια ενώ οι γιαρμάδες λιώνουν μέσα σε μια βελούδινη, αρωματική καραμέλα και γίνονται ένα με το δροσερό γιαούρτι και τα αμύγδαλα. Άσε που είναι πανεύκολο. Μην το φαντάζεσαι μόνο, να το φτιάξεις γιατί αξίζει!

Τάρτες σφολιάτας με καραμελωμένους γιαρμάδες
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά


Υλικά για τα καραμελωμένους γιαρμάδες

50 γρ. βούτυρο
3 γιαρμάδες σε κύβους
80 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 ml κρέμα γαλακτος
*1/6 κ.γ. αλάτι

Άλλα υλικά

1 φύλλο σφολιάτας, κρύο απ’ το ψυγείο
1 αυγό χτυπημένο
γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγύ
αμύγδαλο φιλέ

Διάβασε την εκτέλεση της συνταγής στο madameginger.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ POPTRIVIA
Plastiras Lake Festival 2025: Το απόλυτο καλοκαιρινό ραντεβού στο πιο ονειρικό location της χώρας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Η παγκόσμια σκηνή του animation έλαμψε στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Annecy 2025
ΣΙΝΕΜΑ
Labubu: Η πιο χαμογελαστή χρεοκοπία της ζωής σου
ΜΟΔΑ
Αποταμίευση με ένα κλικ; Γίνεται!
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
19.06.2025
«Κάπου γόπα». (Και όχι δεν μιλάμε για το ψάρι, αλλά για το αποτσίγαρο!)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Evia Film Project:  Πολλή μουσική, πολλή θάλασσα και ένα καλοκαίρι σε προβολή!
ΤΕΧΝΕΣ
NEWS
Save