Και ξαφνικά, οι συνηθισμένες εβδομαδιαίες συναντήσεις της Διαπολιτισμικής Χορωδίας έγιναν διαδικτυακές

Η Διαπολιτισμική Χορωδία ερμηνεύει από το σπίτι ένα από τα αγαπημένα της παραδοσιακά τραγούδια της Αφρικής, το «Malaika» (Άγγελέ μου), στο πλαίσιο της σειράς δράσεων #HomeEdition των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Από το κτήριο προβών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις γειτονιές της Αθήνας, τα μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ βρήκαν τον τρόπο να ξανασυναντηθούν παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, ανταλλάσσοντας σε εβδομαδιαία βάση παλιό και νέο υλικό από το ρεπερτόριό τους.

Υπό την καθοδήγηση της έμπειρης μαέστρου Βασούλας Δελλή, τα μέλη της χορωδίας ενώνουν για άλλη μια φορά τις φωνές τους, ερμηνεύοντας από το σπίτι, αυτή τη φορά, ένα από τα αγαπημένα τους παραδοσιακά τραγούδια της Αφρικής, το «Malaika» (Άγγελέ μου).

«Και ξαφνικά, οι συνηθισμένες εβδομαδιαίες συναντήσεις της Διαπολιτισμικής Χορωδίας έγιναν διαδικτυακέ. Η συνύπαρξή μας, πολύ διαφορετική. Κάπως μοναχική μες στη συλλογικότητά της. Η καθεμία και ο καθένας από εμάς στον προσωπικό της/του χώρο, που είτε τον μοιράζεται με οικογένεια, φίλους, γνωστούς κι αγνώστους είτε μένει μόνη/μόνος. Έπειτα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να τραγουδήσουμε όλες και όλοι μαζί, καταφέραμε να βρούμε έναν νέο τρόπο να συνεχίσουμε τα μουσικά μας ταξίδια στις διάφορες και διαφορετικές χώρες των μελών της χορωδίας. Καταφέραμε μέσα από την ιδιαίτερη αυτή επικοινωνία να έρθουμε ακόμα λίγο πιο κοντά! Μπορεί να αλλάξαμε τρόπο, αλλά όχι και σκοπό...Μας λείπουν πολύ οι άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως λειτουργία. Χαρήκαμε πολύ που επανήλθαν παλαιότερα μέλη της χορωδίας, όπου η φυσική τους παρουσία στις πρόβες ήταν αδύνατη. «Malaika» (Άγγελέ μου), ένα από τα αγαπημένα μας τραγούδια από την Τανζανία (ή από την Κένυα)», σημειώνει η Βασούλα Δελλή.

Επιμέλεια βίντεο: Ξενοφώντας Βαρδαρός
Στο βίντεο συμμετέχουν τα μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας: Suzanne Antonaros, Margot G, Sude Fazlollah, Ayse Ferlier, Louis Ngasop Fotso, Margaret Karol, Mavlida Mavlyutova, Louis Nousy, Gabriela Nussy, Blandine Nzamba, Fabienne Vargas, Άσπα Αρώνη, Καίτη Γιουβάνου, Δημήτρης Γκογκόσης, Μαργαρίτα Γκούι, Ζωή Ιωακειμίδη, Χρήστος Καρακώστας, Άσπα Κόκκαλη, Πηνελόπη Παπαβασιλείου, Μάγια-Μύριαμ Παπαγεωργίου, Βασίλης Πελαντάκης, Άννα Χρονοπούλου, Κώστας Χρονόπουλος

Λίγα λόγια για την Διαπολιτισμική Χορωδία
Από την Αθήνα μέχρι την Παπούα-Νέα Γουινέα, από την Κένυα μέχρι την Ουκρανία, και από την Σλοβακία μέχρι την Τανζανία, άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης ενώνουν τις φωνές τους, γίνονται ένα και ερμηνεύουν τραγούδια που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά. Αυτή είναι η δύναμη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας που συνεχίζει το πολύ-πολιτισμικό ταξίδι της στις γειτονιές του κόσμου. Διανύοντας πλέον την τέταρτη χρονιά από την δημιουργία της, η Διαπολιτισμική Χορωδία εξακολουθεί να χαρίζει μοναδικές στιγμές και έντονα συναισθήματα στους ακροατές, αλλά και παράλληλα μια μοναδική εμπειρία στα μέλη της.

Τραγούδια άφθαστου μελωδικού πλούτου από την παραδοσιακή μουσική των χωρών προέλευσης των μελών της συνθέτουν το ρεπερτόριο της Διαπολιτισμικής Χορωδίας, το οποίο συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέο υλικό.  Ήδη, η Χορωδία μετράει πάνω από 30 μέλη, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, καθώς και ανοιχτές συναυλίες στις πλατείες Κυψέλης και Ομόνοιας, καθώς επίσης και στο Αεροδρόμιο της Αθήνας και στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες / Εγγραφές: education@nationalopera.gr
MOST SHARED
JUST PUBLISHED