12.09.2019

Καταγγελία για φροντιστήριο στην Νέα Σμύρνη, ότι προωθεί ομοφοβικές αντιλήψεις

UPDATE: Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών διέγραψε τη σελίδα του στο Facebook.

Ένα έντυπο με στόχο την προώθηση των μαθημάτων του για τη νέα χρονιά μοιράζει τις τελευταίες μέρες το κέντρο ξένων γλωσσών Γ. Σιοτρόπου- Α. Βασιλάκη, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Όπως μας ενημέρωσε ένας αναγνώστης μας, μαζί μ΄αυτό μοιράζεται και ένα κείμενο που έχει τον τίτλο «Αυτοεκτίμηση» και περιλαμβάνει «18 σημεία για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού».

Στο σημείο «12» το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το παιδί πρέπει να έχει ισόρροπη γνώμη και για τα δύο φύλα. Αυτό το μαθαίνει αν εκτιμά τον Πατέρα και τη Μητέρα. Τότε δύσκολα παρασύρεται σε ομοφυλοφιλία.»

Το κομμάτι μάλιστα με την ομοφυλοφιλία είναι γραμμένο με μεγαλύτερη γραμματοσειρά, ώστε να γίνεται εύκολα ορατό.

Μάλιστα, οι αναχρονιστικές και αντιεκπαιδευτικές τακτικές του φροντιστηρίου δεν περιορίζονται μόνο στο μοίρασμα εντύπων. Στην επίσημη ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μπορεί κάποιος να βρει ένα βιβλίο γραμμένο από την Γεωργία Σιοτρόπου, στο οποίο αναφέρεται στην ψυχολογία και την ψυχοσύνθεση του παιδιού αλλά και στον ρόλο που καλούνται να παίξουν οι γονείς στην υγιή ανάπτυξή του.

Μέσα στο βιβλίο, η κα. Σιοτρόπου χαρακτηρίζει την υιοθεσία και το γάμο ως «εκφυλισμό» και «τραγωδία», ενώ αναφέρει ότι οι ομόφυλες σχέσεις δεν είναι παρά ένα υποκατάστατο της «παραδοσιακής οικογένειας».

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι στη συνέχεια, η κα. Σιοτρόπου αφιερώνει περίπου δέκα σελίδες μιλώντας για την αγάπη, επιβεβαιώνοντας έτσι το κακό στερεότυπο του «καλού χριστιανού».

Το εν λόγω φροντιστήριο πρέπει να αντιληφθεί ότι βασικό του μέλημα είναι να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Εάν οι υπεύθυνοι αισθάνονται την ανάγκη να εκφράζουν την ρατσιστική και άκρως επικίνδυνή ιδεολογία τους, τότε δεν έχουν καμία απολύτως θέση στον εκπαιδευτικό χώρο.

UPDATE: Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών διέγραψε τη σελίδα του στο Facebook και αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το βιβλίο.

Πηγή: avmag.gr

Πηγή: thequillaffair

MOST SHARED
JUST PUBLISHED