07.02.2018

7 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποδείξετε ότι η Γη δεν είναι... επίπεδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη εκείνοι που ισχυρίζονται το αντίθετο.

Τι κι αν είναι ευρέως γνωστό πως η Γη είναι σφαιρική. Υπάρχουν ακόμη ορισμένοι άνθρωποι που επιμένουν να ισχυρίζονται πως αυτή είναι επίπεδη. Έπειτα από τον "τρελό" Mike Hughes που ελπίζει με κάποιον τρόπο να βρεθεί στον ουρανό, με σκοπό να αποδείξει πως η Γη είναι επίπεδη, αλλά και έπειτα απ' όσα διαδραματίστηκαν στη διάσκεψη  "Flat Earth International conference" πριν από μερικούς μήνες, εκείνοι που ισχυρίζονται πως η Γη είναι επίπεδη, έχουν έναν παραπάνω λόγο για να επιμείνουν στα "πιστεύω" τους.

Εάν λοιπόν τύχει να συναντήσετε κάποιον ο οποίος απορρίπτει το γεγονός ότι η Γη είναι σφαιρική, υπάρχουν 7 τρόποι για να τον πείσετε για το αντίθετο.

  1. Ρίξτε μια ματιά στον ουρανό

Είναι πράγματι τόσο απλό όσο φαίνεται. Αν η γη ήταν επίπεδη, όλοι θα μπορούσαν να δουν τους ίδιους αστερισμούς. Έλα μου όμως που δε μπορούν, αφού όταν κάποιος κοιτάζει ψηλά στον ουρανό μπορεί να δει ορισμένους μόνο αστερισμούς από ορισμένα σημεία της Γης.

   2. Κοιτάξτε κάτω

Αρκεί μονάχα να μετρήσετε τη σκιά σας. Αν για παράδειγμα δύο άτομα βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις από τον ισημερινό και υπολογίζουν ταυτόχρονα τις σκιές τους, οι σκιές τους θα έχουν διαφορετικά μήκη. Αν η γη όμως ήταν επίπεδη, οι σκιές τους θα ήταν ίδιες.

3. Ανεβείτε στη ζυγαριά 

Η βαρύτητα, η οποία μας τραβάει όλους προς το κέντρο της μάζας του πλανήτη, υποδηλώνει πως ζυγίζουμε το ίδιο όπου και αν βρισκόμαστε στον κόσμο. Αν η Γη όμως ήταν επίπεδη, θα σήμαινε ότι όσοι βρίσκονται στην άκρη του δίσκου θα τραβιούνταν προς τα πλάγια, ενώ εκείνοι που θα βρίσκονταν στο κέντρο θα έλκονταν προς τα κάτω.

4. Κάντε ένα ταξίδι στην Ανταρκτική

Οι "Flat Earthers" υποστηρίζουν ότι η Ανταρκτική είναι στην πραγματικότητα ένας τεράστιος πάγος που βρίσκεται γύρω από μια... επίπεδη Γη. Αν κάτι τέτοιο όμως ήταν αληθές, τα αμέτρητα αεροσκάφη που πετούν πάνω στην Ανταρκτική είναι βέβαιο πως θα είχαν πέσει...

5. Κοιτάξτε το ρολόι σας

TIL flat earthers have an explanation for time zones

6. Πιάστε μια πυξίδα

Ο πλανήτης μας έχει ένα μαγνητικό πεδίο που παράγεται από το λιωμένο σίδερο στον πυρήνα του. Εάν η Γη ήταν επίπεδη, δεν θα είχε πυρήνα. Και ακόμα κι αν είχε ένα επίπεδο στρώμα υγρού μετάλλου, ο πλανήτης δεν θα περιστρεφόταν με τρόπο που να δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο.

7.Πιάστε ένα εκκρεμές 

Το διάσημο αυτό πείραμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1851 από τον Leon Foucault και τώρα βρίσκεται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Εάν παρακολουθείτε ένα εκκρεμές για αρκετό καιρό, θα παρατηρήσετε ότι αρχίζει να ταλαντεύεται σε μια διαφορετική κατεύθυνση, πράγμα που αποδεικνύει ότι η γη περιστρέφεται κάτω από τα πόδια σας!

TRENDING NOW
MOST SHARED
JUST PUBLISHED