Διήμερο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Ρέθυμνο!

Το σύνθημα για την έναρξη του διήμερου πολιτιστικών δράσεων, θα δώσει το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου με τραγούδια και χορούς από παραδοσιακά και ευρωπαϊκά σύνολα, αύριο Τρίτη, στις 9 το βράδυ, στην Πλατεία Μικρασιατών.

«Στο βυθό της μουσικής τα ίδια πράγματα σ' ακολουθούν μετουσιωμένα. Στο βυθό της μουσικής συνταξιδεύουμε…» (Οδυσσέας Ελύτης, «Η συναυλία των υακίνθων»)

Με αυτούς τους στίχους το Ρέθυμνο καλεί όλους να παραβρεθούν και να συνταξιδέψουν στη γιορτή της μουσικής, στην οποία τιμάται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, μεθαύριο, 21 Ιουνίου.

Το σύνθημα για την έναρξη του διήμερου πολιτιστικών δράσεων, θα δώσει το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου με τραγούδια και χορούς από παραδοσιακά και ευρωπαϊκά σύνολα, αύριο Τρίτη, στις 9 το βράδυ, στην Πλατεία Μικρασιατών.

Μουσικό το ξεκίνημα της μέρας και μεθαύριο, Τετάρτη. Στις 9.00 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο, οι μαθητές της ανωτέρας τάξης του πιάνου από τα ωδεία και τις σχολές του Ρεθύμνου, θα παρουσιάσουν κλασσικά έργα, Μπετόβεν, Σοπέν, Χατζιδάκη και άλλων, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη της μουσικής πανδαισίας παίρνει η Νεοσύστατη Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών.

Το απόγευμα στις 7.30μ.μ., στην Πλατεία της Μητρόπολης, η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, θα απλώσει τη μαγεία βυζαντινών ύμνων και ωδών, ενώ αργότερα, μικρασιάτικα τραγούδια θα ακουστούν από τη Χορωδία Ρεθυμνίων Μικρασιατών. Η ομάδα Ριζίτικου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και η ομάδα εφήβων του συλλόγου Ερωφίλη, θα καλωσορίσουν μουσικά το φεγγάρι, αλλά και τον Ρεθεμνιώτη μουσικοσυνθέτη, Νίκο Πλατύραχο και τη σοπράνο Κλεονίκη Δεμίρη που θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο.

Ο Νίκος Πλατύραχος που γεννήθηκε το 1965 και κατάγεται από το Pέθυμνο, ζεί και δραστηριοποιείται στην Kολωνία και το Mόναχο της Γερμανίας, όπου ασχολείται κυρίως με τη σύνθεση μουσικών υποκρούσεων σε κινηματογραφικές ταινίες. Έχει γράψει τη μουσική σε πάνω από 15 ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και η μουσική του για την ταινία "Flug in die Nacht" (Πτήση μέσα στη νύχτα) απέσπασε την πρώτη διάκριση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τρόσινγκεν, ενώ συνεργάζεται με σημαντικές ορχήστρες.

TRENDING NOW
MOST SHARED
JUST PUBLISHED