«Δύο σε ένα»: Εγκαίνια μίας διπλής έκθεσης στο κέντρο της Αθήνας

Καρτ-ποστάλ, δίσκοι, περιοδικά, όλα τα βιβλία των εκδόσεων Το Ροδακιό και Φωταγωγός, αφίσες, κορνίζες, και ένα σωρό ενδιαφέροντα αντικείμενα στο βάθος της Στοάς Κουρτάκη (Κολοκοτρώνη 59Β και Λιμπονά, στο κέντρο της Αθήνας).

Δύο εκθέσεις ή μία; Σήμερα στην Στοά Κουρτάκη, κάθετη στην Κολοκοτρώνη, θα το ανακαλύψετε. 

Γιάννης Καρλόπουλος, Νέα από το παρελθόν

Μαζεμένες καρτ-ποστάλ (της δεκαετίας του ’60 κυρίως) από τα παζάρια χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για μια εξερευνητική είσοδο στο πρόσφατο παρελθόν της επικοινωνίας. Βαδίζοντας παράλληλα με τις ανασκαφικές τομές των αρχαιολόγων, ο τεμαχισμός και η ανασυγκόλληση, ο ανασχηματισμός και οι αλληλοσυμπληρώσεις, δημιουργούν μια νέα οπτική του ειδυλλιακού και του εφήμερου.  

Ίρις Πλαϊτάκη, Επιτραπέζιο

Υφάσματα που έχει σχεδιάσει και τυπώσει στο χέρι η ίδια, ένα παλιό ύφασμα κιμονό, φορείς και σύμβολα της συναισθηματικής ταυτότητας και μνήμης συλλογές πραγμάτων, ψηφίδων και σωμάτων, κάρτες σελιδοδείκτες σημειωματάρια και άλλα «χρηστικά είδη» που παραπέμπουν στην mail art και στα βιβλία καλλιτεχνών (artists’ books) αντικείμενα που αποδίδουν το εφήμερο στην μορφή και την υλικότητά τους, καθώς είναι φτιαγμένο από επαναχρησιμοποιημένα θραύσματα και κατατείνουν σε σχήματα υλικής αλληγορίας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ : ΠΕΜΠΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 19:00 – 23:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 21/11/2019 – 20/01/2018
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 59Β ΚΑΙ ΛΙΜΠΟΝΑ [ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΑΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗ] ΤΗΛ. 3839355
ΩΡΕΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:00 – 20:00,ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 12:00 – 18:00

TRENDING NOW
MOST SHARED
JUST PUBLISHED