13.10.2017

Το «νοικοκυριό του θανάτου» ήρθε από τη Σουηδία για να σας οργανώσει τη ζωή

Εκείνη την μπλούζα που αγοράσατε το 2008 και δεν φορέσατε ποτέ είστε σίγουροι ότι την θέλετε ακόμα;

Εσείς έχετε ακούσει ποτέ για το «νοικοκυριού του θανάτου»; Κι όμως υπάρχει και οι Σουηδοί το κάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Μην τρομάζετε, δεν είναι τόσο μακάβριο όσο ακούγεται και μόνο σκοπό έχει να μας κάνει λίγο πιο οργανωμένους και λίγο πιο αποκομμένους από τα υλικά υπάρχοντά μας.

Πώς λειτουργεί το «νοικοκυριό του θανάτου»;

Είναι μια διαδικασία η οποία ως στόχο έχει απλά να σε βάλει να σκεφτείς αν όλα αυτά που έχεις στον χώρο σου σου χρησιμεύουν πραγματικά και όταν εσύ φύγεις από τον μάταιο τούτο κόσμο, τι θα κάνουν με αυτά τα πράγματα όσοι μείνουν πίσω. Στα σουηδικά το λένε dostadning και όπως λέει η Μαργκαρέτα Μάγκνουσον, συγγραφέας του βιβλίου The Gentle Art Of Swedish Death Cleaning, είναι μια μόνιμη μορφή οργάνωσης που κάνει την καθημερινότητα να κυλάει πιο χαλαρά. Το μότο της είναι «Αν δε το αγαπάς, πέτα το. Αν δεν το χρησιμοποιείς, πέτα το».

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε τη διαδικασία του νοικοκυριού του θανάτου από τα 40, αλλά καλό είναι να βάλετε την οργάνωση στη ζωή σας.

Ο μεγαλύτερος κανόνας είναι να μιλάτε γι΄ αυτό ανοιχτά. Συζητήστε το με τους γονείς σας ή φίλους που μπορεί να σας αφήσουν υπεύθυνους για τα υπάρχοντά τους αφού φύγουν από τη ζωή. Συζητήστε το με ανθρώπους που θα αναλάβουν να κάνουν το ίδιο για εσάς. Πείτε το δυνατά και θα σας γίνει συνήθεια.  

Πηγή

TRENDING NOW
MOST SHARED
JUST PUBLISHED