09.11.2018

Ο Masayoshi Matsumoto φτιάχνει ευφάνταστα γλυπτά από μπαλόνια

Tα μπαλόνια-γλυπτά του Ιάπωνα καλλιτέχνη φαίνεται πως μπορούν να «σταθούν» εύκολα, τόσο σε ένα παιδικό πάρτι, όσο και σε γκαλερί σύγχρονης τέχνης.

Ο Masayoshi Matsumoto φτιάχνει μπαλόνια. Για την ακρίβεια, φιλοτεχνεί γλυπτά... από μπαλόνια. Μπαλόνια-γλυπτά, στα οποία απεικονίζονται ζώα, φυτά, έντομα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο πρωτοποριακός γλύπτης.

   Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μια ευρύτατη γκάμα χρωμάτων και υφής ελαστικού (μεταλλική, αδιαφανή, διαφανή) για να αναπαραστήσει είδη του ζωικού και φυτικού βασιλείου, φυσώντας και συστρέφοντας μπαλόνια χωρίς να κάνει χρήση κόλλας, μάρκερ ή άλλων διακοσμητικών.

   Χρειάζεται από δύο έως έξι ώρες ο αυτοδίδακτος καλλιτέχνης για να ολοκληρώσει τα έργα του, αναλόγως της πολυπλοκότητας του καθενός. Τα ελαστικά αριστουργήματά του παίρνουν τη μορφή σκαντζόχοιρων, παπαγάλων, σκαθαριών, νούφαρων και άλλων που μπορεί κανείς να απολαύσει στον λογαριασμό του στο Instagram.

Οι χρήστες των social media φαίνεται να έχουν ξετρελαθεί με τις ευφάνταστες δημιουργίες του Matsumoto, οι οποίες μπορούν να «σταθούν» εύκολα, τόσο σε ένα παιδικό πάρτι, όσο και σε γκαλερί σύγχρονης τέχνης.

MOST SHARED
JUST PUBLISHED