Έρνεστ Κλάιν, πώς βρέθηκε η Λάμψη του Κιούμπρικ μέσα στο Ready Player One του Σπίλμπεργκ; (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο συγγραφέας του Ready Player One μιλάει στη Μάρα Θεοδωροπούλου για το πώς φτιάχτηκε η εντυπωσιακή σεκάνς που θυμίζει το αξεπέραστο θρίλερ του μεγάλου βρετανού σκηνοθέτη.

Επιμέλεια βίντεο: Δημήτρης Κουλελής

Μέρες που είναι, το timing της κυκλοφορίας του Ready Player One, που παίζεται από την περασμένη Πέμπτη στις αίθουσες, ήταν ιδανικό, αφού η ταινία είναι γεμάτη Easter Eggs που μόνο οι πολύ προσεκτικοί θεατές και γνώστες της ποπ κουλτούρας θα αντιληφθούν.

Η σπουδαιότερη, όμως, αναφορά κάθε άλλο παρά κρυμμένη κι εξεικιδευμένη είναι: περίπου στη μέση της ταινίας, οι ήρωες μεταφέρονται στο Overlook Hotel μέσα από μια ακριβή προσομοίωση της διάσημης Λάμψης του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ να δημιουργεί ένα άτυπο best of των πιο κλασικών στιγμών και εικόνων της θρυλικής ταινίας: του ασανσέρ με το αίμα, των διδύμων και βεβαίως του φημισμένου δωματίου 237.

Συναντήσαμε το συγγραφέα του βιβλίου και συν-σεναριογράφο, Έρνεστ Κλάιν, στο Λονδίνο -στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρεμιέρας της ταινίας- και τον ρωτήσαμε για το πώς οι συντελεστές της ταινίας αποφάσισαν να αναμετρηθούν με ένα από τα ορόσημα του παγκόσμιου σινεμά, αλλά και το τι κάνει τελικά τον Σπίλμπεργκ τόσο σπουδαίο σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμα τι μας είπαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας, αλλά και τα άλλα μέρη του αφιερώματός μας στον Στίβεν Σπίλμπεργκ εδώ κι εδώ

Η ταινία Ready Player One παίζεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 29 Μαρτίου (και σε 3D), σε διανομή της Tanweer

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΙΝΕΜΑ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
TRENDING NOW
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED