Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

«Δεν επιστρέφουμε στην κανονικότητα» ήταν το σύνθημα στο πρώτο Queer Liberation March στην Αθήνα

Δείτε τι έγινε το πρωινό της 27ης Ιουνίου μέσα από τις 18 φωτογραφίες του Αλέξανδρου Κατσή.

27.06.2020
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κατσής

«Το Pride δεν αναβάλεται αλλά επιστρέφει στις ρίζες του, όπως φωνάζουν στους δρόμους της Αμερικής! Από τον George Floyd, στη Zackie oh και από την Αθήνα στη Μινεάπολη: ΦΑΚ ΔΕ ΠΟΛΙΣ». 

Αυτό έλεγε το σημερινό κάλεσμα για το  πρώτο Queer Liberation March στην Αθήνα. Συνεχίζοντας πως «Ο Ιούνιος από τότε που άναψαν οι φωτιές των καταπιεσμένων στο Stonewall έχει χαραχτεί στη συλλογική μνήμη ως μήνας ορατότητας, αντίστασης, διεκδίκησης και εξέγερσης. Pride is a riot, not a capitalist fiesta!Αυτός ο κόσμος δε μας χωράει. Αποκλείει, παραβιάζει, κακοποιεί, βασανίζει, δολοφονεί όσες και όσα δεν ταιριάζουν στα μέτρα της εξουσίας. Ο δημόσιος χώρος δε μας συμπεριλαμβάνει. Είναι μια πελώρια περίφραξη κατασκευασμένη από έμφυλες, ταξικές, φυλετικές και εθνοτικές ιεραρχήσεις, γεμάτη απαγορεύσεις και πειθαρχήσεις. Δεν είμαστε ασφαλή έξω.» 

Ο φωτογράφος Αλέξανδρος Κατσής συνάντησε σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας «Νομαδικά, θηλυκά, queer, μαύρα, χοντρά, ανάπηρα, φτωχά σώματα. Τσούλες, τρανς, λεσβίες, πουστάρες, σεξεργάτριες, non-binary μωράκια. Βγαίνουμε στο δρόμο και διεκδικούμε την ορατότητα μας στο δημόσιο χώρο. Σώματα που διεκδηκούν και αντιστέκονται στην ετεροπατριαρχία και την καταπίεση.

Διεκδικούμε δικαιοσύνη για τα δολοφονημένα μας αδέρφια. Οι ζωές μας έχουν αξία. Περπατάμε μαζί μακριά από τις ασφυκτικές κοινωνικές κατασκευές, τις ετικέτες, το άγχος και την ενοχή.» 



Όπως ήταν δεδομένο σεξιστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές συμπεριφορές δεν ήταν ανεκτές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
NEWS
JUST PUBLISHED
Save