Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Ο Δούκας Καπάνταης δεν είναι σίγουρος αν τον έχει αποβλακώσει κάποιο βιβλίο

Ο συγγραφέας της «Αυτοκράτειρας», που μεταφέρθηκε στη θέατρο ως «Τα χρόνια της αθωότητας», σκέφτεται ότι το The way we live now του Anthony Trollope δείχνει τη ζημιά που έκανε ο φιλελευθερισμός στις ψυχές των αστών.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας βιβλίο όταν μεγαλώνατε; Νομίζω ότι δεν είχα «αγαπημένο βιβλίο». Τουλάχιστον δεν το θυμάμαι.

Ποιο βιβλίο διαβάσατε και ξαναδιαβάσατε; Πολλά. Ας αναφέρω ένα ειδικά για το κοινό σας. Ελπίζω να με συμπαθήσει. To The way we live now του Anthony Trollope. Κάθε φορά που το διαβάζω μπαίνω για λίγο στον πειρασμό να ασπαστώ τον κομουνισμό. Κανένα βιβλίο δεν έχει δείξει ποτέ πόση ζημιά κάνει στις ψυχές των ίδιων των αστών ο φιλελευθερισμός καλύτερα από αυτό το βιβλίο.

Σας ώθησε ποτέ βιβλίο να κάνετε κάτι ανόητο; Συνειδητά σίγουρα όχι. Τώρα αν με αποβλάκωσε χωρίς να το καταλάβω και έκανα καμιά βλακεία, δεν ξέρω.

Σας ενέπνευσε κάποιο βιβλίο να γίνετε κάτι άλλο εκτός από συγγραφέας; Το φιλόσοφος πιάνεται; Πολλά βιβλία φιλοσοφίας με έκαναν να γίνω αυτό από το οποίο βιοπορίζομαι σήμερα.

Ποιο βιβλίο εύχεστε να είχατε γράψει; Δυσκολεύομαι να αποφασίσω αν αυτή η ερώτηση είναι αγενής ή βλακώδης. Την τοποθετώ στο ίδιο επίπεδο με την «αν δεν ήσασταν αυτός που είστε, ποιος θα θέλατε να είστε».

Το βιβλίο του Δούκα Καπάνταη «Το χρονικό της νέας γης: Η Αυτοκράτειρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη.
 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED