Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο

Τα βιβλία της ζωής μου: Πέτρος Βουνισέας

Ποια τον ώθησαν να σημαδέψει ανεξίτηλα το σώμα του με τατουάζ;

VOUNISEAS
Ποιο ήταν το αγαπημένο σας βιβλίο όταν μεγαλώνατε; Καθώς μεγάλωνα αισθανόμουν λίγο απομονωμένος, σαν να βαδίζω μέσα σε ένα ατελείωτο καλοκαίρι κόντρα στον χειμώνα των πολλών. Αφηνόμουν στις ηλιαχτίδες που γεννούσε το κεφάλι μου (ενδεχομένως αυτό να εξηγεί και την πρώιμη τριχόπτωση) και έκλεινα σφιχτά τις πόρτες μου σε κάθε χιονονιφάδα. Ξένος. Έτσι αισθανόμουν. Ποιο βιβλίο διαβάσατε και ξαναδιαβάσατε; Αυτό που ανέφερα και στην πρώτη ερώτηση. Τον Ξένο. Ξανά και ξανά (παράΞενο, τόσα Ξ ηχούν πολύ πιο κοφτερά όταν μαζεύονται). Σας ώθησε ποτέ βιβλίο να κάνετε κάτι ανόητο; Ανόητο όχι. Ανεξίτηλο ναι. Έχω τουλάχιστον τέσσερα τατουάζ εμπνευσμένα από τον Καμί, τόσο από τον Ξένο όσο και από τον Επαναστατημένο Άνθρωπο. Σας ενέπνευσε κάποιο βιβλίο να γίνετε κάτι άλλο εκτός από συγγραφέας; Κάθε βιβλίο μου υπενθύμιζε  πόσο σημαντικό είναι να κάνεις πράξη αυτό που αγαπάς. Να γίνεις η ροπή σου, αυτό είναι η ευτυχία. Κι εγώ έχω μεγάλη ροπή προς το γράψιμο. Να γράφω. Αυτό μου δίνει πνοή. Να διαπιστώνω ότι κάθε πρόταση είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πλάθεται από τα χέρια μου αλλά παίρνει ζωή στο μυαλό του αναγνώστη. Γιατί όπως έλεγα μικρότερος, η δική μου ιστορία δεν πρόκειται να τελειώσει αν δεν τελειώσουν πρώτα οι ιστορίες που κρύβω μέσα μου. Ποιο βιβλίο εύχεστε να είχατε γράψει; Εκείνο που θα άλλαζε τον κόσμο έστω και ενός ανθρώπου.
line-630
vouniseas_h_zwh_einai_ena_synolo_apo         Το βιβλίο του Πέτρου Βουνισέα, Η Ζωή Είναι Ένα Σύνολο Από, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
Η Αθήνα καιγόταν με τους Prodigy την ώρα που οι Oasis έγραφαν ιστορία στο Cardiff
ΜΟΥΣΙΚΗ
Η «Πόλη των Τυφλών» αποκαλύπτει μέσα από σκοτάδι και φως τις ρωγμές του ανθρώπινου είδους
ΘΕΑΤΡΟ
«Queer»: μεταξύ οδύνης, ηδονής και υπαρξιακής επιβεβαίωσης, από τον Ουίλιαμ Μπάροουζ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Παρελθόν και παρόν διασταυρώνονται σε ένα διαμέρισμα των 70s στα Εξάρχεια
DESIGN
05.07.2025
Γιατί δεν μπορεί να είναι πια ανέμελο το ελληνικό καλοκαίρι: Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης έδωσε την απάντηση στο Evia Film Project
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Περικλής Σιούντας πιστεύει πως η τέχνη είναι ένας καθρέφτης, το τι θα δεις μέσα σ' αυτόν είναι δική σου υπόθεση
ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ορατότητα στους ανθρώπους με αλμπινισμό: Ένα διαφορετικό fashion show στη Σενεγάλη
ΣΚΑΝΕΡ
03.07.2025
NEWS
Save