
Λένα Πλάτωνος
Υπάρχουν μέρη στην Αθήνα που δεν τα πιάνει η κανονικότητα. Που βγαίνεις από τον δρόμο, περνάς το χαμηλό πεζούλι, πατάς το χώμα και για λίγο ξεχνάς ποιος ήσουν στο τηλέφωνο πριν από πέντε λεπτά. Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι ένα τέτοιο μέρος και κάπου ανάμεσα στα δέντρα, τα λιθόστρωτα και τις σκέψεις σου, κρύβεται το Θέατρο Δόρα Στράτου – ένα από τα πιο ήσυχα θαύματα της πόλης.
Εκεί λοιπόν, στο αρχαίο σκηνικό που μοιάζει να φτιάχτηκε για να ενώσει τη φωνή με το φως, εκεί που το βλέμμα αγγίζει την Ακρόπολη και το σώμα αναπνέει πεύκο και ποίηση, γεννιέται φέτος ένα καινούργιο φεστιβάλ. Ονομάζεται F hill Sessions. Το F από τον Λόφο Φιλοπάππου. Ένα φεστιβάλ για το Φως, τη Φιλία, τη Φύση, τη Φαντασία – και ναι, γιατί όχι, τη Φωνή και το Φευγιό απ' όσα μας βαραίνουν.
Δέκα συναυλίες. Δέκα βραδιές κάτω από τα αστέρια και απέναντι από την Ακρόπολη, με καλλιτέχνες που κουμπώνουν στο τοπίο σαν να γεννήθηκαν γι' αυτό.

Θέατρο Δόρα Στράτου
Οι συναυλίες
18 Ιουνίου: Χειμερινοί Κολυμβητές. Το πιο sui generis ελληνικό σχήμα, με πορεία πάνω από τέσσερις δεκαετίες και ρίζες στη Θεσσαλονίκη. Με την ιστορική τους διαδρομή να ξεκινά από το στουντιο "Αγροτικόν" του Νίκου Παπάζογλου, μέσα σε μια σκηνή που γέννησε τον Ρασούλη, τον Ξυδάκη και τις Τρύπες. Κάθε ζωντανή τους εμφάνιση είναι μία εμπειρία που δεν επαναλαμβάνεται.

Χειμερινοί Κολυμβητές
30 Ιουνίου: Stavros Lantsias Quartet – My Ennio Morricone. Ο σπουδαίος Κύπριος πιανίστας και συνθέτης φέρνει στην Αθήνα τη μουσική του Morricone μέσα από εμπνευσμένες εκτελέσεις. Οι συναυλίες του έχουν γίνει sold out σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ το album του “My Ennio Morricone” φέρει την ευλογία της οικογένειας του συνθέτη.

Stavros Lantsias Quartet
9 Ιουλίου: Tigran Hamasyan – The Bird Of A Thousand Voices. Με ένα νέο, concept album που έκανε πρεμιέρα στο Holland Festival, ο βιρτουόζος πιανίστας και συνθέτης από την Αρμενία μπλέκει την τζαζ με το ροκ και την παράδοση της Ανατολής. Η συναυλία του στον Φιλοπάππου θα είναι μια ατμοσφαιρική εκδοχή της περφόρμανς που μάγεψε κρίτες και κοινό.

Tigran Hamasyan
22 Ιουλίου: Fantastic Negrito. Η απίστευτη ζωή του – από το αυστηρό μουσουλμανικό παρελθόν και ένα σοβαρό ατύχημα, μέχρι τα Grammy και τη σκηνή του Glastonbury – αποτυπώνεται στον ήχο του. Μπλουζ και φανκ με αφοπλιστική αλήθεια. Ένας καλλιτέχνης που μιλάει για τον πόνο και την ανάσταση χωρίς να φλυαρήσει.

Fantastic Negrito
28 Ιουλίου: Light In Babylon. Από την Κωνσταντινούπολη με αγάπη. Μια πολυπολιτισμική μπάντα με σεφαραδίτικες ρίζες, τουρκικά και γαλλικά χνάρια, και την Michal Elia Kamal να τραγουδά σαν να γεννήθηκε για να φέρνει λαούς κοντά. Ένα μικρό θαύμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Light In Babylon
6 Αυγούστου: Xylouris White. Γιώργος Ξυλούρης και Jim White. Κρήτη και Μελβούρνη. Παράδοση και πειραματισμός. Οι συνεργασίες τους με τον Guy Picciotto των Fugazi αποδεικνύουν πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψει το λαούτο όταν το αγκαλιάζει το punk.
15 Σεπτεμβρίου: Μάρθα Φριντζήλα – The Kubara Project. Με τραγούδια που μπλέκουν προσωπικές ιστορίες με παγκόσμιες αγωνίες, η Μάρθα Φριντζήλα και οι Kubara Project δημιουργούν ένα ζωντανό, συλλογικό soundtrack για τον έρωτα, τη μοναξιά και τη φύση.

Μάρθα Φριντζήλα
16 Σεπτεμβρίου: Στέφανος Θωμόπουλος, Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Γιούσεφ. Απροσδόκητη συνάντηση. Η «Κουκουβάγια», που πρωτοπαρούσιασαν στη Λήμνο, συναντά τη φωνή του Αγγελάκα, το πρίσμα του Θωμόπουλου και τον μυστικισμό του μουσικού πριονιού του Γιούσεφ.

Στέφανος Θωμόπουλος
17 Σεπτεμβρίου: Dhafer Youssef. Το ούτι του είναι πύλη για νέους ηχητικούς κόσμους. Τυνήσιος συνθέτης που συνδύασε την Ανατολή με τη δύση, την τζαζ με τη μυσταγωγία, και έγραψε μουσική για ταινίες από τον Spider-Man μέχρι επικές παραγωγές.

Dhafer Youssef
28 Σεπτεμβρίου: Λένα Πλάτωνος. Με τη Γιαννάτου, τον Παλαμίδα και τον Stergios T., η ιέρεια της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στα ζωντανά με επιλογές από τα ιστορικά της άλμπουμ. Ένα αφίερωμα στη μουσική που προηγείται της εποχής της – όπως πάντα.