Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
21.03.2014

Οι καλύτερες καντίνες της Αθήνας

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ TOP 10: Οι νυχτερινές στάσεις των Αθηναίων για την απόλυτη γαστρονομική ένοχη απόλαυση ανάμεσα σε "μεθυσμένες" ιστορίες και πολύ κέτσαπ.

Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
On the road creperie στην Πανόρμου Λοξά απέναντι από τον κλασσικό πεζόδρομο της Πανόρμου, που έχεις παρτάρει ανελέητα κάποια στιγμή (μην κρύβεσαι, την πέρασες και συ αυτή την τότε μόδα), βρίσκεται αυτή η πρωτότυπα διακοσμημένη καντίνα/κρεπερί. Μια παλαιά κίτρινη μοτοσυκλέτα στο εσωτερικό της, χαλί και ξύλινα παγκάκια για όσους δεν τους αρέσει να τρώνε στο πόδι. Θα βρεις έτοιμες μπροστά στο ταμείο τόσο κλασσικές προτάσεις για γλυκιές και αλμυρές κρέπες όσο και ολίγον τι παράξενες, όπως είναι η λεγόμενη και ως σπιτική του με φέτα, κιμά κρασάτο, αυγό και ντομάτα. Ωστόσο ο Αριστοτέλης που εργάζεται εκεί υποστηρίζει ότι η φαντασία των πελατών στους συνδυασμούς ξεπερνά κατά πολύ τη δική του, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που του ζητάνε να τους βάλει σοκολάτα και μπέικον στην ίδια ζύμη.
panormou4
panormou3
panormou2
Του Ανδρέα στον Ταύρο Στην πλατεία Παναγίτσας, απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία της περιοχής, θα βρεις ένα απόλυτα κολασμένο σάντουιτς. Ο Ανδρέας εργαζόταν για χρόνια σε μία βιοτεχνία με σχάρες, όποτε μια ελάχιστη επαφή με το αντικείμενο την είχε. Κάποια στιγμή, όντας άνεργος, κέρδισε το λαχείο  και άρχισε σιγά σιγά να φτιάχνει μόνος του το καρότσι που αυτή τη στιγμή είναι σημείο συνάντησης πολλών καλοφαγάδων. Κάνει το σταυρό του που έχει φανατικούς θαυμαστές, για το ότι δεν έχει ζήσει κανένα ευτράπελο τόσα χρόνια στο δρόμο, θα σου πει σίγουρα για το πόσο του αρέσει να παρακολουθεί μόλις σχολάσει '' Της αγάπης μαχαιριά'' και σίγουρα δεν θα καταδέχτει να σου βάλει μόνο ένα από το χειροποίητα καλαμάκια του (μην τυχόν και δεν πάρεις κοτόπουλο) στο ψωμί που ψήνει με τόση λεπτομέρεια. Θα σκάσεις στο φαγητό, θα δώσεις μόνο τέσσερα ευρώ και θα ξαναπάς με βεβαιότητα.
tayros1
tayros2
tayros4
  Johnie στην Ιερά Οδό Τα καλούδια της συγκεκριμένης καντίνας μπορείς να τα γευτείς σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης και μάλιστα από νωρίς το πρωί, αφού ανοίγει από τις 12 π.μ. Στην Λεωφόρο Συγγρού έξω από την Πάντειο, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος μπροστά από το παλιό αεροδρόμιο και στην Ιερά οδό  λίγο πιο πάνω από τις γραμμές του τρένου. Το ατού της είναι ότι προσφέρει hot dog σε μια πιο gourmet έκδοση από τα υπόλοιπα του τοπ. Τα τέσσερα διαφορετικά λουκάνικα, το αφράτο του ψωμάκι και τα πρωτότυπα υλικά του σε βάζουν σε πειρασμό να πειραματιστείς: Πανέ τηγανητό κρεμμύδι, γλυκόξινο αγγουράκι, πατάτες crisscut, ζεστό λιωμένο τσένταρ, μαγιονέζα με μαύρους κόκκους πιπεριάς. Η λίστα δεν έχει τελειωμό και γι' αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη και τους σιελογόνους σου αδένες ανεξέλεγκτους να τρέχουν. Ο Γιάννης πάντως που βρισκόταν εκεί ορκίζεται πως δεν έχει καταφέρει ούτε ένα βράδυ να συγκρατηθεί και να μην τα λιμπιστεί όση ώρα κρατάει η βάρδια..
iera odos
iera odos3
iera odos2
  Του Σάββα στην Λεωφόρο Αθηνών Παρότι η καντίνα είναι γνωστή στους απανταχού ξενύχτηδες και επαγγελματίες οδηγούς που σταματούν απέναντι από το παλατάκι ως ''της Ρωσίδας'', η ίδια πλέον δεν βρίσκεται εκεί. Ως πελάτης εκεί θα βρεις το δίκιο σου, κατά τον ιδιοκτήτη Σάββα, αν δεν αγαπάς την Τρόϊκα, τα μνημόνια, φέρεσαι ευγενικά και δεν ζητάς βερέσε. Ο ίδιος δεν έχει φύγει από το πόστο εδώ και 17 χρόνια, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, καθημερινές και αργίες. Ευτυχώς για σένα λοιπόν προσφέρει όποια ώρα σου κάνει κέφι τα εξαιρετικά χορταστικά του σάντουιτς, τα κομπλέ τούρμπο  όπως τα έχει βαφτίσει και με το δίκιο του δηλαδή.  Αν πας προς τα εκεί δοκίμασε το ιντεργκράλε με  τα τέσσερα παρακαλώ χοιρινά καλαμάκια του. Για να μην σου κάτσει βέβαια τόσο κρέας θέλει και μια σαλτσούλα, δεν χάνεις τίποτα λοιπόν να δοκιμάσεις την καυτερή του μεξικάνα.
palataki2
palataki4
Του Βασίλη στη Β. Αλεξάνδρου και Θηβών Από το 1989, η καντίνα αυτή δεν έχει ξεκουνήσει ποτέ από την πλατεία Εύξεινου Πόντου. Ο Βασίλης είναι άπιαστος σε ταχύτητα, το χοιρινό του καλαμάκι είναι ένα καλοψημμένο βάλσαμο ( γι' αυτό αξίζει να το φας και σκέτο με μόλις ένα ευρώ) και δεν τσιγκουνεύεται επ' ουδενί τις πατάτες του. Γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης, φαντάστηκε για πρώτη φορά τον εαυτό του σε αυτή τη δουλειά όταν ως νέος συναντούσε τα παράνομα καρότσια με βρώμικο στην Αθηνάς, γυρίζοντας από τις εξόδους του σε μπουάτ της Πλάκας. Υπολογίζει πως δίνει γύρω στα χίλια σάντουιτς την εβδομάδα και μάλλον έχει φανατικούς θαυμαστές, αφού κόσμος περνάει συνεχώς και τον χαιρετάει  εγκάρδια.
pelasgias
pelasgias4
pelasgias2
       

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΗ
Ποιος είπε πως στη Μύκονο δεν γίνονται δίκες του πεζοδρομίου;
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Αν ο Γιάννης Νικολαΐδης είχε δέκα λεπτά με τη Ραλλού Μάνου, θα της ζητούσε μόνο μια αγκαλιά
ΠΡΟΣΩΠΑ
«Ιστορία της ανάγνωσης στον δυτικό κόσμο»: η μυστική και παράδοξη σχέση με τον κόσμο των βιβλίων
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
John Beasley: Σε δύσκολες εποχές, η μουσική γίνεται εργαλείο σκέψης και συναισθηματικής επεξεργασίας.
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ένα αστικό καταφύγιο στο Κερατσίνι συνδυάζει σύγχρονο μινιμαλισμό με industrial-chic
DESIGN
10.05.2025
Queer Movie Nights 2025: Επτά ταινίες που ξεχωρίσαμε
ΣΙΝΕΜΑ
09.05.2025
Plásmata 3: Η μεγάλη φαντασμαγορία επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Οι ταινίες που αξίζει να δείτε το καλοκαίρι στα θερινά σινεμά
ΣΙΝΕΜΑ
NEWS
Save