Τι είναι όμως ο θυρεοειδής; Είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας, που βρίσκεται στο κέντρο του μπροστινού τμήματος του λαιμού σας, περίπου στη μέση, μεταξύ του κάτω μέρος του πηγουνιού σας και του μπροστινού του λαιμού σας. Αυτός ο αδένας ρυθμίζει την θερμοκρασία, την ενέργεια και τον μεταβολισμό. Επίσης, ο θυρεοειδής μέσα από μια σειρά χημικών αντιδράσεων που βασίζονται σε μέταλλα, όπως το ιώδιο και σελήνιο, ελέγχει τη διάθεσή σας μέχρι τις θερμίδες που καίτε. Ωστόσο εκτός από τα εμφανή συμπτώματα υπάρχουν και κάποια που μπορεί να εμφανίσετε και να μην τα γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

1. Η επιδερμίδα σας μπορεί να γίνει λεπτή. Όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί, επιβραδύνεται ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος, καθιστώντας το πιο αδύναμο. Επίσης μπορεί να παρουσιάσετε ερυθρότητα στο πρόσωπο ή στα χέρια ή να έχετε χλωμή επιδερμίδα.

2. Μπορεί να νιώθετε ότι ζεσταίνεστε.  Ο υπερθυρεοειδισμός επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του σώματός σας, αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό. Και δεδομένου ότι καίτε ενέργεια γρηγορότερα, ζεσταίνεστε και περισσότερο. Επίσης μπορεί να ξυπνήσετε τη νύχτα εξαιτίας της εφίδρωσης.

3. Μπορεί να νιώθετε υπερευαίσθητοι. Όταν ο θυρεοειδής είναι υπερδραστήριος μπορεί να σας δημιουργήσει υπερβολική συναισθηματικότητα και άγχος. Ενώ ο θυρεοειδής που υπολειτουργεί συνδέεται με αισθήματα κατάθλιψη και μείωση της συγκέντρωσης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Jenny.gr, κάνοντας κλικ εδώ.