Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
30.01.2021

The Den: Ένα σπίτι που δεν μοιάζει με κανένα, στο Παγκράτι, από το Studiomateriality

Το Studiomateriality μας ξεναγεί στην τελευταία του οικιστική μεταμόρφωση, μέσα σε ένα πρώην κατάστημα της Πρατίνου που είναι πλέον μια πολύπλευρη κατοικία με χαρακτήρα, θεματικούς χώρους, γεμάτη χρώματα.

Φωτογραφίες: Αλίνα Λέφα

Το σπίτι στο οποίο θα ξεναγηθούμε σήμερα βρίσκεται στην οδό Πρατίνου, στο Παγκράτι. Είναι μια απόλυτα ανοιχτή και πολυεπίπεδη κατοικία με πολλά καθιστικά, μια μεγάλη κουζίνα και τρία ποπ μπάνια που εκφράζουν τη ρευστότητα μεταξύ των διαφόρων δωματίων.

Το Studiomateriality έχει δημιουργήσει δωμάτια γεμάτα έμπνευση και πρωτοτυπία, μεμονωμένους θεματικούς χώρους σε όλο το διαμέρισμα. 

Όλοι οι τοίχοι του σπιτιού βάφτηκαν λευκοί, για να αποτελέσουν τον καμβά που θα φιλοξενήσει τον ιδιόρρυθμο σχεδιασμό του Studiomateriality. Νότες του μπλε και του κίτρινου απλώνονται σποραδικά σε μερικούς βοηθητικούς τοίχους, στο δάπεδο και τα καλοριφέρ.

Δόσεις λαϊκής τέχνης διακοσμούν τους χώρους, υφαντά χαλιά και υφάσματα πάνω στα έπιπλα μπλέκονται με έργα τέχνης και memorabilia. 

Η τραπεζαρία βρίσκεται στο ισόγειο με πρόσβαση στον «κήπο της Εδέμ». Εκεί βρίσκεται και μια «αστική ζούγκλα». Ένας funky και εκκεντρικός op-art τεχνοτροπίας πάγκος με μαξιλάρια, ένα τραπέζι από λευκή βελανιδιά και ένα πολύχρωμο λαϊκό έργο τέχνης στον τοίχο στέκονται απέναντι από την μινιμαλιστική μπλε και λειτουργική κουζίνα.

Μερικά σκαλιά οδηγούν σε έναν ακόμη ξεχωριστό χώρο, σε ένα σαλόνι που περιλαμβάνει εντυπωσιακά υφάσματα σχεδιασμένα από το Studiomateriality και δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα loft ενσωματωμένο στο υπόλοιπο σπίτι. 

Αφήνουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν γι’ αυτό το σπίτι το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο (που έχουμε δει τουλάχιστον) στην Αθήνα. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Studiomateriality θα βρείτε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ DESIGN
ΠΟΛΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΘΕΑΤΡΟ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
TV SHOWS
ΤΕΧΝΕΣ

«Η τριλογία του Λεβάντε»: Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορηματικά χρονικά του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

ΣΙΝΕΜΑ
NEWS