Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
24.09.2022

Ένα δυάρι στο κέντρο της Αθήνας μεταμορφώθηκε σε φωτεινό καταφύγιο για έναν νεαρό μουσικό και την κόρη του

Μίνιμαλ αισθητική, μονοχρωματικές παλέτες και μπόλικο φυσικό φως, είναι τα στοιχεία που συνέβαλαν στην δημιουργία ενός καλαίσθητου διαμερίσματος σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωτογραφίες: Alina Lefa

διαμέρισμα

Όταν ανέλαβαν την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος δύο υπνοδωματίων στο κέντρο της Αθήνας, ο αρχιτέκτονας Θοδωρής Πουλάκος και ο πολιτικός μηχανικός Μάνος Μπότσαρης, είχαν ως κύριο στόχο τους να δημιουργήσουν έναν χώρο με απλές, μίνιμαλ γραμμές, όπου πρωταγωνιστής θα ήταν το φυσικό φως. Το διαμέρισμα που βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, άλλαξε σχεδόν εξ ολοκλήρου και δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό του εαυτό.

Οι παλιοί διάδρομοι και τα σκοτεινά δωμάτια δεν υπάρχουν πια. Στη θέση τους, έχει αποκαλυφθεί ένας διαγώνιος άξονας, που με σύμμαχό του το φυσικό φως του αττικού ουρανού, οδηγεί στους νέους χώρους που διαμορφώθηκαν στο διαμέρισμα. Η αίθουσα μουσικής, η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι συνδέονται με αυτόν τον φωτεινό διαγώνιο άξονα.

διαμέρισμα

διαμέρισμα

Εδώ, η κουζίνα κοιτάει πλέον το κέντρο του διαμερίσματος, επιτρέποντας της έτσι να είναι παράλληλα απομονωμένη, αλλά και συνδεδεμένη με το υπόλοιπο σπίτι και κυρίως με το σαλόνι. Από τα πιο ξεχωριστά ίσως δωμάτια του ανακαινισμένου χώρου, είναι το μουσικό δωμάτιο, καθώς η μουσική είναι και το επάγγελμα του ενοίκου του. Το δωμάτιο αυτό που είναι στην ουσία ένα ημιδιαφανές κουβούκλιο, έχει κουρτίνες από την εσωτερική του μεριά, οι οποίες επιτρέπουν στους ενοίκους να αλλάζουν την μορφή του. Το φως που μπαίνει από την είσοδο, δημιουργεί πολλές φορές την αίσθηση ότι το ημιδιαφανές γυάλινο κουβούκλιο «εξαφανίζεται». 

διαμέρισμα

διαμέρισμα

Στον χώρο κυριαρχούν οι μονοχρωμίες, έτσι τα ντουλάπια της κουζίνας είναι σκούρο γκρι, το μπάνιο έχει βαφτεί σε σκούρους μπλε τόνους, το πάτωμα είναι γκρι ανοιχτό και οι τοίχοι είναι λευκοί. Δεν λείπουν οι ξύλινες λεπτομέρειες βέβαια, ενώ μια μεγάλη και βαριά μπλε κουρτίνα, λειτουργεί ως ιδανικό διαχωριστικό για τα δωμάτια. 

διαμέρισμα

Αυτή η μονοχρωματική παλέτα και η μινιμαλιστική αισθητική που κυριαρχεί συνολικά στον χώρο, σε συνδυασμό και με τα προσεκτικά επιλεγμένα φυτά, δημιουργούν ένα πολύ ήρεμο περιβάλλον για να ζει κανείς και να δουλεύει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ DESIGN
NEWS
Save