Η προσθήκη του σαφράν στο φαγητό δεν δίνει μόνο μια χροιά πορτοκαλί – κιτρινωπού χρώματος, αλλά προσφέρει επίσης και πολλά οφέλη για την υγεία που ίσως να μην γνωρίζετε. Εκτός όμως από το να βάζουμε το σαφράν στο φαγητό μπορούμε να το καταναλώσουμε και με άλλους τρόπους, όπως να το πιούμε με ένα ποτήρι γάλα, κάτι το οποίο αποφάσισα να κάνω για ένα μήνα. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Καταρχάς θα ήθελα να διευκρινίσω ότι διάλεξα το σαφράν όχι μόνο επειδή προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία αλλά και λόγω της «θεϊκής» καταγωγής του. Και τι εννοώ με αυτό; Κατά την ελληνική μυθολογία ο θεός Ερμής καθώς έκανε εξάσκηση στη δισκοβολία χτύπησε στο κεφάλι θανάσιμα  το θνητό του φίλο τον Κρόκο. Στεναχωρήθηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να του χαρίσει την αθανασία, μεταμορφώνοντας τον σε ένα πανέμορφο μοβ λουλούδι και το αίμα του σε 3 κόκκινα στίγματα στην καρδιά του λουλουδιού.

Γοητευμένη τόσο από τη μυθολογία όσο και από τις ευεργετικές ιδιότητες, αποφάσισα να ζεσταίνω κάθε μέρα ένα ποτήρι γάλα και να προσθέτω δυο κουταλάκια σαφράν. Και φυσικά το έπινα επί ένα μήνα συνέχεια, χωρίς να το ξεχάσω ούτε μια ημέρα. Έτσι λοιπόν παρατήρησα διάφορα πράγματα, το πρώτο από όλα ήταν πως με βοήθησε στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Το σαφράν είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, το οποίο είναι γνωστό για τις ήπιες κατασταλτικές του ιδιότητες. Ορισμένες έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι το σαφράν έχει ευεργετική επίδραση στις περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης, καθώς φαίνεται να έχει παρόμοια αποτελέσματα με αυτά των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Εκτός από την ηρεμία που μου πρόσφερε τόσο απλόχερα το γάλα με σαφράν, βοήθησε επίσης στην ανακούφιση των πεπτικών διαταραχών, διότι ενισχύει τη διαδικασία της πέψης. Επιπλέον όσο περίεργο και αν ακουστεί, από την ημέρα που ξεκίνησα το εν λόγω ρόφημα ένιωθα την επιδερμίδα μου πιο απαλή και λαμπερή. Και αυτό μπορεί να οφείλεται  στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σαφράν, οι οποίες παρέχουν προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, που μεταξύ άλλων προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Jenny.gr, κάνοντας κλικ εδώ.