Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
15.11.2022

Η Κυριακή Βέρρου δημιουργεί «κοσμήματα με ψυχή»

Διαχρονικές γραμμές, χρώμα και συνδυασμός ακόμα και ετερόκλητων υλικών σε ένα brand, που σίγουρα τραβά όλα τα βλέμματα.

«Δεν μπορώ να προσδιορίσω χρονικά πότε ξεκίνησε η ενασχόληση μου με το κόσμημα, μιας και υπήρχε πάντα στη  ζωή μου μεγαλώνοντας στο οικογενειακό εργαστήριο», απαντά η Κυριακή Βέρρου όταν τη ρωτάω πώς κατάλαβε ότι θέλει να ασχοληθεί με το αυτό. «Από την εφηβική μου ηλικία άρχισα να σμιλεύω υλικά και να δουλεύω τις ιδέες στο μυαλό μου. Αργότερα συνέχισα με σπουδές αργυροχρυσοχοΐας, διαμαντολογίας και μικρογλυπτικής. Μαθήτευσα δίπλα σε τεχνίτες χειροποίητου κοσμήματος και όταν ένιωσα ότι έχω ολοκληρώσει την αναζήτησή μου, διαμορφώνοντας ένα προσωπικό ύφος που διερευνά τη σχέση ιδέα-σχήμα, δημιούργησα το δικό μου brand, τη δική μου πρόταση, κάνοντας εκθέσεις, συνεργαζόμενη με μαγαζιά και γκαλερί, κάνοντας ειδικές παραγγελίες και δείχνοντας την δουλειά μου στο διαδίκτυο». 

Οι φόρμες που χρησιμοποιεί η νεαρή σχεδιάστρια κοσμημάτων είναι συνήθως αφηρημένες, δίνοντας ένα αποτέλεσμα εύπλαστο, το οποίο δεν μπαίνει σε τυποποιημένα καλούπια. Όσο για την έμπνευση είναι πολυπρόσωπη και ποτέ μονοδιάστατη. Μπορεί να προέρχεται από εικόνες της καθημερινότητας της, από την επαφή της με τη φύση και από προσωπικά βιώματα. «Όλα αυτά αλληλεπιδρούν άλλοτε συνειδητά και άλλοτε ασυνείδητα, για να παράξουν το τελικό προϊόν», εξηγεί η Κυριακή Βέρρου.

Κυριακή Βέρρου

Κυριακή Βέρρου

Αυτή τη στιγμή οι συλλογές της είναι δύο. «Η κύρια συλλογή μου ,"Inner Lines", αποτελείται από σύρματα πλεγμένα στο χέρι σε ακανόνιστες μορφές, οι οποίες φαίνεται σαν να διατυπώνουν μια ερώτηση, στην οποία ο καθενας μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία, ενώ η συλλογή "Bells" είναι μια δήλωση, προσκαλώντας τον καθένα να βρίσκει την θέση του μέσα στην αγέλη, προβάλλοντας στο άκουσμα το μοναδικό του στυλ».

Όλα τα κομμάτια της συλλογής είναι χειροποίητα και η δημιουργός τους θέλει αυτός που επιλέγει να τα φορέσει, να δημιουργήσει έναν συναισθηματικό δεσμό μαζί τους. «Το logo του brand είναι "Jewels with Soul" (κοσμήματα με ψυχή), γιατί θεωρώ ότι ένα κόσμημα αντανακλά την ψυχή του δημιουργού, ενώ ταυτόχρονα καλεί εσένα που θα το φορέσεις, να εντοπίσεις τις δικές σου πτυχές και προοπτικές».

Κυριακή Βέρρου

Κυριακή Βέρρου

Για την Κυριακή Βέρρου, η διαχρονικότητα είναι πολύ πιο σημαντική από μια εφήμερη τάση της μόδας. «Επιδιώκω η δουλειά μου να έχει αξία σε βάθος χρόνου. Το κόσμημα για μένα είναι μια μορφή τέχνης και σαν τέτοια μπορεί να εκφράσει τους προβληματισμούς πέρα από τα στενά όρια ενός αξεσουάρ, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να το κάνει ένας πίνακας ή ένα γλυπτό».

Κυριακή Βέρρου

Όσο για το πώς φαντάζεται φορεμένες τις δημιουργίες της, μας λέει ότι «Ο συνδυασμός είναι στην κρίση εκείνου που επιλέγει να τα φορέσει, ανάλογα με την προσωπικότητα και την αισθητική του. Πιστεύω όμως ότι ένα κόσμημά μου μπορεί να σταθεί πάνω σε ένα εκκεντρικό ντύσιμο, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί και σε ένα απλό και καθημερινό look».

Για τη χρονιά που έρχεται, το brand θα κυκλοφορήσει και δύο νέα γούρια. Το κοκκαlucky της ευχής, ένα σύμβολο που ανοίγει τις προοπτικές της νέας σου αρχής, και το καταφύγιο, που μας περικλείει και μας προστατεύει, δίνοντας βήμα στην ψυχή να ονειρευτεί.

Τις δημιουργίες της Κυριακής Βέρρου μπορείτε να τις βρείτε ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ
NEWS
Save