24.02.2019

Κάνε το δέρμα σου να λάμψει με αυτό το προϊόν που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Δεν πάει το μυαλό σου ποιό είναι.

Μπορεί να σου αρέσει να το βάζεις σε σαλάτες ή στις φακές. Μπορεί επίσης να το χρησιμοποιείς για να καθαρίζεις ή για να κάνεις τα μαλλιά σου να λάμπουν. Το ήξερες όμως πως το μηλόξυδο κάνει πολύ καλό και στην επιδερμίδα; Αν σε ταλαιπωρεί η ακμή ή έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, ίσως να αφήσεις για λίγο τη βαριά χημεία και να δοκιμάσεις κάτι πιο φυσικό.

Μα είναι το μηλόξυδο ασφαλές για το δέρμα;

Και όμως το μηλόξυδο είναι ασφαλές για την επιδερμίδα και μάλιστα μπορεί να βελτιώσει την υφή και την εμφάνισή της, εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά. Το μηλόξυδο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αποτελείται από αιθανικό οξύ και άλφα υδροξύ οξύ. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος,  στην απορρόφηση υπερβολική λιπαρότητας και  στο να ανοίξει τους μπλοκαρισμένους πόρους. Έχει επίσης τη δύναμη να αποκαταστήσει τα κατάλληλα επίπεδα pH στο δέρμα σας. Ένα εξισορροπημένο pH διατηρεί το εξωτερικό στρώμα του δέρματός, τον όξινο μανδύα, ωραίο και υγιές. Έτσι έχουμε μία φωτεινή και λαμπερή όψη.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο είναι να φτιάξεις ένα toner.

Θα χρειαστείς

Βιολογικό μηλόξυδο

Νερό φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο.

Βήμα πρώτο: Αραιώνουμε

Βάλε στο μηλόξυδο σε ένα δοχείο. Χρησιμοποίησε ένα δοχείο με καπάκι, για καθημερινή χρήση. Το πόσο ξύδι θα χρειαστεί να βάλεις θα εξαρτηθεί από το πόσο toner θέλεις να φτιάξεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με 1/4 του φλιτζανιού. Πρόσθεσε ίσο μέρος νερού για να αραιωθεί το ξύδι.

Εάν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερο ευαίσθητο, μπορεί να χρειαστείς περισσότερο νερό. Πριν το χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά δοκίμασε το toner σε μία μικρή επιφάνεια το δέρματό σου για να δεις πώς αντιδρά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ WELLNESS
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED