12.12.2017

Θα απορήσετε με το ποια πιάτα προτείνουν οι σεφ να μην παραγγέλνετε στα εστιατόρια

Ιδού τι απάντησαν στο Money ορισμένοι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης.

Γνωρίζοντας τη δουλειά εκ των έσω, τόσο οι chefs όσο και οι σερβιτόροι, επικαλούνται την εμπειρία τους στον χώρο της μαγειρικής και της κουζίνας προκειμένου να μας πείσουν πως υπάρχουν ορισμένα πιάτα τα οποία δεν πρέπει να παραγγείλουμε ούτε κατά τη διάρκεια μίας πιθανής συνάντησης με τον χειρότερο εχθρό μας...

Με το επιχείρημα πως «ορισμένες φορές το να ξέρεις και να βλέπεις πως μαγειρεύεται ένα λουκάνικο σε ωθεί στο να μη θέλεις να το γευθείς», ως πελάτης και όχι απλώς ως εργαζόμενος σε κάποιο εστιατόριο, οι ειδήμονες του χώρου «εκθέτουν» στην ιστοσελίδα Money του περιοδικού TIME, ορισμένα από εκείνα τα πιάτα που δε θα επέλεγαν ποτέ να παραγγείλουν, με την επιλογή του κοτόπουλου να ανακηρύσσεται ως η χειρότερη εξ' αυτών. Διαβάστε τα σαν αξιώματα πάνω στην σωστή παραγγελία. Να σημειωθεί πως απάντησαν ανώνυμα για να μην βρουν τον μπελά τους. 

«Αποφεύγω να παραγγέλνω πιάτα που δεν σχετίζονται άμεσα με το είδος της κουζίνας στο εστιατόριο. Για παράδειγμα, σε ένα steakhouse θα αποφύγω να παραγγείλω κάτι που σχετίζεται με την ιταλική κουζίνα, διότι θεωρώ πως οι μάγειρες δεν κατέχουν την ανάλογη εμπειρία. Να προτιμάτε λοιπόν να παραγγέλνετε κάτι που οι chefs ξέρουν να κάνουν καλά στο κάθε εστιατόριο.»

«Έχω δει chefs να τεμαχίζουν και να καθαρίζουν ξιφίες. Το θέαμα είναι ιδιαίτερα αποκρουστικό.»

«Η διαδικασία μαγειρέματος του κοτόπουλου είναι βαρετή. Επιπλέον στα περισσότερα εστιατόρια το κοτόπουλο κοστίζει πολύ, οπότε επιλέγω να μην παραγγέλνω πιάτα που περιέχουν κοτόπουλο και τα οποία μπορώ να μαγειρέψω εύκολα ο ίδιος στο σπίτι.»

«Δεν τολμάω να αγγίξω τις σαλάτες. Έχω δει μάγειρες να βάζουν μέσα σε αυτές τα χέρια τους προκειμένου να ανακατέψουν τα υλικά, χωρίς προηγουμένως να τα έχουν πλύνει και η εικόνα δεν είναι καθόλου ευχάριστη.»

«Οποιοσδήποτε φτιάχνει sushi, πρέπει απλά να αγνοηθεί...»

«Η σούπα της ημέρας. Είναι ό,τι έχει απομείνει από την προηγούμενη ημέρα.»

«Αποφεύγω να παραγγέλνω μπύρα που προέρχεται από βαρέλι. Κανείς δεν καθαρίζει το στόμιο και συνήθως υπάρχει μούχλα σε αυτό που φτάνει κατευθείαν στο ποτήρι σου μαζί με τη μπύρα. »

«Εάν ζητήσετε το υποτιθέμενο καλό κρασί του εστιατορίου, συνήθως ο υπεύθυνος θα επιλέξει να σερβίρει το πιο φθηνό και κακής ποιότητας απ' όσα διαθέτει, προκειμένου να το... ξεφορτωθεί.»

«Δε θα επέλεγα ποτέ να παραγγείλω κοτόπουλο για αρκετούς λόγους. Αρχικά διότι τις περισσότερες φορές είναι σχεδόν άψητο, είτε επειδή ο μάγειρας είναι τεμπέλης, είτε γιατί έχουν τσακωθεί όλοι μεταξύ τους μέσα στη κουζίνα. Επίσης όσον αφορά το στήθος του κοτόπουλου, έχω δει να προετοιμάζουμε στην κουζίνα μεγάλες κατσαρόλες στις οποίες επρόκειτο να βάλουμε μέσα στήθη κοτόπουλου που προηγουμένως είχαν χτυπηθεί για παραπάνω από μία βδομάδα προκειμένου να είναι μαλακά και να μαγειρεύονται ευκολότερα και γρηγορότερα.»

«Δε ξέρω αν υπάρχει κάτι χειρότερο από τη σάλτσα ολλανδέζα. Γνωρίζοντας τη διαδικασία παραγωγής της και το πόσα βακτήρια υπάρχουν μέσα σε αυτή, είναι σίγουρα το πρώτο πράγμα που δε θα επέλεγα να παραγγείλω σε ένα εστιατόριο.»

Πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ POPTRIVIA
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED