07.04.2019

Πώς να αποφύγεις τον πόνο στην κνήμη όταν τρέχεις

Έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

Αν έχεις βάλει στόχο να γράψεις πολλά χιλιόμετρα τρέχοντας, τότε σίγουρα ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να προσέχεις είναι οι κνήμες σου. Αρκετοί δρομείς αποστάσεων όταν πρωτοξεκινούν να τρέχουν, συνήθως παρατηρούν έναν πόνο σε αυτό το σημείο του σώματός τους. Σε περίπτωση που σου έχει συμβεί τότε οι παρακάτω συμβουλές είναι χρήσιμες.

Αύξησε τον ρυθμό βημάτων σε περίπου 180 βήματα ανά λεπτό: Μπορείς να μετρήσεις το ρυθμό βηματισμού σου μετρώντας τον αριθμό των φορών, που ένα πόδι αγγίζει το έδαφος μέσα σε ένα λεπτό και στη συνέχεια πολλαπλασιάζετε επί δύο. Το 180 είναι το ποσοστό που έχουν οι περισσότεροι κορυφαίοι δρομείς αντοχής. Σε σύγκριση με ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό, το να κάνεις 180 βήματα ανά λεπτό σε αναγκάζει να τρέχεις πολύ “ελαφρύτερα”. Ο ευκολότερος τρόπος να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου για να αυξήσεις το ρυθμό σου; Βρες ένα τραγούδι με περίπου αυτό το ρυθμό, ή τρέξε σε ένα διάδρομο και βεβαιώσου ότι κάνεις τρία βήματα ανά δευτερόλεπτο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο στην αρχή, αλλά τελικά θα το αισθανθείς ως κάτι πολύ φυσικό.

Ελαχιστοποίησε τον αριθμό των σκληρών προπονήσεων. Το να τρέχεις σκληρά σημαίνει πως βάζεις περισσότερη πίεση στις κνήμες σου και δημιουργείται οξύ στο σώμα, που μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά. Τρέχε αργά ή τουλάχιστον μην πεθαίνει στο τρέξιμο για δύο συνεχόμενες ημέρες.  Αν πονάει η κνήμη σου κάνε αργές διαδρομές και πάρε και μερικά ρεπό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ladypapaya.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ WELLNESS
NEWS
MOST SHARED
JUST PUBLISHED