Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
27.03.2023

Σπουδές οδοντιατρικής στην Κύπρο: Προηγμένη τεχνολογία, υπερσύγχρονα εργαστήρια, διεθνής αναγνώριση

Σπουδές οδοντιατρικής στην Κύπρο: Προηγμένη τεχνολογία, υπερσύγχρονα εργαστήρια, διεθνής αναγνώριση.

Sponsored Content

Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην πλειονότητα των εργασιακών χώρων, ωθώντας πολλούς επαγγελματίες να προσαρμοστούν στις τάσεις της εποχής και να εξελιχθούν με γνώμονα τις σύγχρονες καινοτομίες.

Αυτό ισχύει, βέβαια, τόσο για τα νέα επαγγέλματα, που σχετίζονται άμεσα με την ψηφιακή τεχνολογία, όσο και για τα πιο παραδοσιακά, όπως εκείνο της οδοντιατρικής, μιας επιστήμης που ήταν, είναι και θα είναι στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές σπουδών, ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την επαγγελματική αποκατάσταση.

Ποιες είναι όμως οι σπουδές που δημιουργούν τους οδοντιάτρους της σύγχρονης εποχής; Ποιες είναι οι σπουδές που μπορούν να διασφαλίσουν την εις βάθος γνώση του αντικειμένου σε συνδυασμό με τη χρήση νέων τεχνολογιών και κλινικής άσκησης;

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει παρουσιάσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη 29-30 Μαρτίου 2023Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ.

Προσομοίωση εικονικής οδοντιατρικής, προσομοιωτές στόματος και ψηφιακής οδοντιατρικής, υπερσύγχρονα εργαστήρια ανατομίας, απτική τεχνολογία εικονικής οδοντιατρικής πραγματικότητας. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προηγμένες τεχνολογίες, που μπορούν να βοηθήσουν τους φοιτητές της οδοντιατρικής σήμερα να αποκτήσουν τις απαραίτητες κλινικές δεξιότητες και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ως άρτια εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι επιστήμονες, που μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο υγείας των ασθενών. Και για όλους τους παραπάνω λόγους, η Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να αποτελέσει πόλο έλξης για φοιτητές από όλη την Ευρώπη.

Με το βλέμμα στο μέλλον και με «οδηγό» την τεχνολογία

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει μέχρι σήμερα το μοναδικό πτυχίο Οδοντιατρικής στην Κύπρο και το γεγονός πως πρόκειται για μία σχολή με υπερσύγχρονα εργαστήρια, την έχει αναδείξει σε πρώτη επιλογή για πολλούς φοιτητές από την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην οδοντιατρική επιστήμη και αναπτύσσοντας τις απαραίτητες κλινικές δεξιότητες, με επίκεντρο τον ασθενή. Τα εργαστήρια συμβατικής προσομοίωσης, ψηφιακής οδοντιατρικής, αλλά και εικονικής, οδοντιατρικής πραγματικότητας, η χρήση phantoms για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς και το έμπειρο και διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, αποτελούν βασικές παραμέτρους που αναδεικνύουν τη Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) ως πρώτη επιλογή πολλών μελλοντικών οδοντιάτρων.

Η σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση

Ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που έχει καταστήσει τη Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ιδιαίτερα δημοφιλή, είναι το γεγονός ότι δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τα μυστικά του επαγγέλματός τους, εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους, μέσα στην ίδια την πανεπιστημιούπολη.

Πιο αναλυτικά, η κλινική άσκηση για τους φοιτητές της Σχολής πραγματοποιείται στην εξειδικευμένη Πανεπιστημιακή Οδοντιατρική Κλινική που λειτουργεί στην πανεπιστημιούπολη του EUC, κάτι που καθιστά πραγματικότητα την άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση.

Εξασκώντας το επάγγελμα σε πάνω από 32 ευρωπαϊκές χώρες

Όσοι σκέφτονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του οδοντιάτρου, προτού αποφασίσουν σε ποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα θα σπουδάσουν την επιστήμη της οδοντιατρικής, σίγουρα θέλουν να γνωρίζουν πού θα μπορέσουν να εξασκήσουν μελλοντικά το επάγγελμά τους.

Σε ό,τι αφορά στη Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, λοιπόν, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Και αυτό διότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών 5ετούς φοίτησης που διδάσκεται στα αγγλικά, αναγνωρίζεται διεθνώς, είναι εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από το Association of Dental Education in Europe (ADEE), , ενώ οι απόφοιτοί του μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του General Dental Practitioner σε περισσότερες από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Όσο για τα επαγγελματικά «μονοπάτια» που μπορούν να ακολουθήσουν οι απόφοιτοι, μετά τις σπουδές τους έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως γενικοί οδοντίατροι σε ιδιωτικές κλινικές και σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία.

Παρότι ανήκει στις πιο παραδοσιακές επιστήμες και αποτελεί έναν χώρο γεμάτο προκλήσεις, η οδοντιατρική εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλής και να προσελκύει συνεχώς νέους και νέες που θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά μέσα από αυτήν, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία της ανθρώπινης στοματικής υγείας. Για να είμαστε όμως σε θέση να απολαμβάνουμε τις κορυφαίες υπηρεσίες που μπορεί να μας προσφέρουν οι οδοντίατροι νέας γενιάς, οι σπουδές της οδοντιατρικής εν έτει 2023 πρέπει να γίνονται μέσα σε ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο, μέσα από σχολές που παρέχουν τη δυνατότητα σπουδών σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και μέσα από τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, όπως εκείνες που προσφέρει στους σπουδαστές της η Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/en/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy  και το 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2023: 2 Οκτωβρίου 2023

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ LIFE
Μία κατοικία εμπνευσμένη από τη βυζαντινή εποχή, στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς
DESIGN
13.05.2023
Γιατί η ΕΕ αγαπάει τον Ερντογάν;
ΔΙΕΘΝΗ
Φαίη Τζανετουλάκου: «Δεν ξεχνώ ποτέ ότι, για να έχουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε εμείς οι γυναίκες, χάθηκαν πολλές αδελφές μας»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Τα ταξίδια τους αιδεσιμότατου Όλαφουρ Έγκιλσον: Οι μαρτυρίες ενός Ισλανδού αιχμαλώτου
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
HIN: «Aυτό που οι Έλληνες βλέπουν ως σήψη, οι ξένοι το βλέπουμε ως ευκαιρία»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Επιστροφή στη Σεούλ: Χαμένη στη μετάφραση, μια νέα γυναίκα αναζητά τη δική της ταυτότητα
ΣΙΝΕΜΑ
Comicdom CON Athens - Τα comics κάνουν πάρτι στην καρδιά της Αθήνας
ΚΟΜΙΚ
Είναι το Nostalgia Generation η πιο feelgood θεατρική παράσταση της χρονιάς;
ΘΕΑΤΡΟ
Debate: Έξι άντρες, η Παναγιά η Γκέισα, η γκλίτσα του τσοπάνη και η φυλακή για το σκάνδαλο των υποκλοπών
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ
NEWS
Save