Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
04.06.2018

Τα MEUF είναι ρούχα που ξεφεύγουν από τα στερεότυπα

Η Θεοδώρα Χριστοπούλου προσεγγίζει τη μόδα ως εικαστική τέχνη και απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα κάθε ηλικίας συνδυάζοντας διαφορετικές υφές σε ρούχα που ξεχωρίζουν για τον σχεδιασμό και την αισθητική τους.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαδόπουλος

MEUF στη γαλλική αργκό σημαίνει γυναίκα-κορίτσι και είναι αναγραμματισμός της λέξης femme. Η φιλοσοφία ενός ελληνικού brand  ρούχων βασίζεται στο ότι προσεγγίζει τη μόδα ως εικαστική τέχνη και απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας  που θέλουν να εμπλουτίσουν την γκαρνταρόμπα τους με κάτι σύγχρονο, με μια δημιουργική άποψη πέρα από τα στερεότυπα. 


Αυστηρές γραμμές, παιχνίδια με τη γεωμετρία, άνεση και κομψότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του MEUF. Έπειτα από δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο της μόδας, ως σχεδιάστρια στο Atelier Loukia, η Θεοδώρα Χριστοπούλου σχεδιάζει εδώ και λίγο καιρό ρούχα με ανατρεπτική διάθεση αποδομώντας κλισέ όπως αυτό της femme fatale και εκείνο του girly look, με στόχο να δημιουργήσει ένα ενιαίο και γοητευτικό όραμα για τη σύγχρονη γυναίκα.

H δημιουργία του brand της ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο.  Αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της σειρά ρούχων «κάτι που προέκυψε εντελώς ενστικτωδώς» και πλέον οι συλλογές MEUF φιλοξενούνται στο showroom The Garage Project.

Τι είναι αυτό που κατά τη σχεδιάστρια κάνει τα ρούχα της να ξεχωρίζουν; «Τίποτα δεν μπορεί να είναι μοναδικό, μιας και όλα έχουν γίνει. Στόχος μου σε κάθε συλλογή είναι να συνδυάζω διαφορετικές υφές στα υλικά μου».

Στη χειμερινή της συλλογή δούλεψε με την ένταση άλλα και την απλότητα του μαύρου χρώματος. Στην καλοκαιρινή της συλλογή άντλησε έμπνευση από το αττικό φως και τη ρευστότητα που προκύπτει από το υγρό στοιχειό.


Ωστόσο, όπως εξηγεί η ανατρεπτική σχεδιάστρια δεν συνηθίζει να έχει συγκεκριμένες πηγές έμπνευσης. «Με ενδιαφέρει περισσότερο η αίσθηση που μου δημιουργούν τα πράγματα που αγαπώ. Οι εντυπώσεις και οι διαθέσεις που μου προκαλούν η φύση, η μουσική, η φωτογραφία και το σινεμά, αποτελούν ερεθίσματα που με οδηγούν ενστικτωδώς στον τρόπο που δουλεύω κάθε συλλογή».

Το brand MEUF παρέχει τη δυνατότητα custom παραγγελίας είτε πρόκειται για ένα φόρεμα ή για ένα νυφικό. Πώς  φαντάζεται συνδυασμένα τα ρούχα που σχεδιάζει η Θεοδώρα Χριστοπούλου; «Πιστεύω πως δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζει κάποιος τα ρούχα, αλλά η τρυφερότητα που εκπέμπει φορώντας τα κι αυτό είναι κάτι που λείπει».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand MEUF θα βρείτε εδώ, στο Facebook και στο Instagram

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ
NEWS
Save